Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣΟ (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση στην Αγιάσο της Λέσβου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου, στα πλαίσια του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

 

 
Αρχικά πραγματοποιήθηκε ιστορικός περίπατος που είχε σκοπό να τιμήσει τους Στρατή Ηλιογραμμένο - Γραμμέλη και την εντεκάχρονη Μαριάνθη Δημητρίου - Μαϊστρέλη που έπεσαν στις 28 Μάρτη 1944 στο δολοφονικό μπλόκο των Γερμανών κατακτητών στην Αγιάσο. Η εκτέλεσή τους ήταν η συνέχεια της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μάρτη του 1944. Την ομιλία στο μνημείο έκανε ο γραμματέας της ΟΒ Αγιάσου, Δημήτρης Σκλεπάρης.
 
Οι κεντρικές εκδηλώσεις στην πλατεία Δημαρχείου Αγιάσου ξεκίνησαν στις 9 μ. μ..
 
 
Χαιρετισμό έκανε το μέλος του γραφείου της ΚΟΒ Αγιάσου, Δημήτρης Στεφανής. Ακολούθησε αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία από την Πόπη Γκιούσα, μέλος του ΝΣ Λέσβου της ΚΝΕ.
 
Η προφεστιβαλική έκλεισε με μουσικό αφιέρωμα από νεολαίους του χωριού, τη Μυρσίνη Κουτσκουδή (τραγούδι, κιθάρα ), το Μιχάλη Κουτσκουδή (μπαγλαμαδάκι, κιθάρα και τουμπερλέκι) και το Δημήτρη Σκλεπάρη (σαντούρι).

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: