Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Περιοδείες του Σταύρου Τάσσου σε υπηρεσίες και χωριά της Λέσβου

Σε υπηρεσίες και χωριά της Λέσβου περιόδευσε το τελευταίο τετραήμερο ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος.

Ξεκίνησε με επίσκεψη στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης και συνομίλησε με τους εργαζόμενους και το διευθυντή Μιχάλη Χατζηγιάννη για τα προβλήματα του κέντρου και ειδικότερα της έλλειψης μαστογράφου. Κατά την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο της Μυτιλήνης συναντήθηκε με τη νέα διοικήτρια Άννα Ζερβού και με αφορμή το χαράτσι των 40 ευρώ που θα επιβάλλεται για τη χρήση του νέου ψηφιακού μαστογράφου. Τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο να επιβάλλεται ένα άλλο χαράτσι και προβλήθηκε η θέση του ΚΚΕ για δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα. Η διοικήτρια υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική της μείωσης των κρατικών δαπανών και την ανάγκη εξεύρεσης πόρων από την επιβολή χαρατσιών.

Κατά τις επισκέψεις του στα χωριά της Δυτικής Λέσβου, Φτερούντα, Βατούσα, Χίδηρα και Άντισσα και της Βόρειας Λέσβου Σκαμνιά, Λεπέτυμνος, Άργενος και Μανταμάδος, άκουσε την αγανάκτηση του κόσμου για τα νέα μέτρα που εξοντώνουν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τη φτωχή αγροτιά, ενώ δίνει νέα προνόμια στο κεφάλαιο και εμπλέκει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ο Σταύρος Τάσσος τόνισε ότι η αντίσταση στα μέτρα αυτά είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για να καθυστερήσουν την εφαρμογή των μέτρων αυτών, για να αποσπάσουν κάτι, όπως το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ για τους αγρότες, και να δημιουργήσουν τη λαϊκή συμμαχία που θα ανατρέψει συνολικά αυτή την πολιτική και θα κάνει το λαό και τους εργαζόμενους νοικοκύρηδες στον τόπο τους και αφεντικά του πλούτου που αυτοί παράγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: