Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΛΗΜΝΟΥ & ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ «Αργύριος Μοσχίδης»: Συγκέντρωση - σύσκεψη στις 6 Ιούνη για τα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης

Σε συγκέντρωση - σύσκεψη για τα τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση καλεί τους γονείς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΛΗΜΝΟΥ & ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ «Αργύριος Μοσχίδης». τη Δευτέρα 6 Ιούνη, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας στις 8 μ.μ. Καλεί, επίσης,  και στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 8 Ιούνη, στις 12 μ.μ. στην πλατεία ΟΤΕ.

Παράλληλα, απευθύνει επιστολή στους γονείς μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Λήμνου στην οποία τονίζει ότι «οι εκπαιδευτικοί κατεβαίνουμε σε απεργία γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά στα εκρηκτικά προβλήματα που καθημερινά ζούμε εμείς και οι μαθητές μας μέσα στα σχολεία. Τα παιδιά στοιβάζονται σε μεγάλα τμήματα, σε ακατάλληλες υποδομές, με τεράστιες ελλείψεις και εσάς να βάζετε συνεχώς το χέρι στην τσέπη για εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες. Με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα προβλήματα αυτά θα οξυνθούν περισσότερο».

Προσθέτει ότι, «όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι μπορούμε να ορθώσουμε τείχος απέναντι σε αυτή την εκπαιδευτική πολιτική που στερεί από τη νέα γενιά την ουσιαστική και ολόπλευρη μόρφωση, που προετοιμάζει τους μελλοντικούς εργαζόμενους των 400 ευρώ χωρίς δικαιώματα. Να εμποδίσουμε τις κυβερνήσεις και όλους αυτούς που κατέχουν τον πλούτο και θέλουν να πιστέψουμε ότι τα παιδιά του λαού δεν “παίρνουν τα γράμματα”».

Ο Σύλλογος σημειώνει επίσης ότι «παλεύουμε για ένα ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο γενικής παιδείας που θα βοηθά τα παιδιά να αναπτύσσουν τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους και να αντιμετωπίζουν δημιουργικά τη ζωή και τη δουλειά τους, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν! Ένα σχολείο που θα δίνει πτυχία με επιστημονική αξία για εργασία και ζωή με δικαιώματα».

Τέλος, καλεί στη συγκέντρωση - σύσκεψη τη Δευτέρα 6 Ιούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: