Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ !!! Το παιδί που πήγε για κούρεμα ... και βγήκε με extension (Του Μάνου Δούκα)

ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ !!!

Το παιδί που πήγε για κούρεμα ...

... και βγήκε με  extension.
 
Και τότε σηκώνεται όρθιο το αριστερό Ελληνόπουλο, χτυπά το χέρι στο τραπέζι (τα ποτήρια αναπήδησαν) και λέει αποφασιστικά:

«Ε!!! Όχι!!! Φτάνει πια!!! Τέρμα η λιτότητα».


Οι άλλοι  κατέβασαν τα κεφάλια τους χαμηλά, εκτός απ΄ τους δύο αριστερούς φίλους του, το Γάλλο και τον Iταλό, που χαμογελούσαν και του έκαναν νοήματα:

«Πέστα Χρυσόστομε».

«Τέλειωσαν αυτά που ξέρατε»  ... συνεχίζει με φωνή αποφασιστική. «Από τώρα και μετά δε θα μου ξαναπείτε τι να κάνω και τι να μη κάνω. Δε θα μου ξανακάνετε έλεγχο στην Αθήνα. Θα μου κάνετε στις Βρυξέλλες. Δε θα μου ξαναβάλετε όρους. Θα μου τους ψιθυρίζετε για να τους λέω πρώτος εγώ. Δε θα ξαναπείτε τις λέξεις τρία, τρόικα, πάρε τρία, τριάδα και άλλα τέτοια αριθμητικά. Ούτε τις λέξεις δανειστές, τοκογλύφοι και τέτοια. Θα λέτε οι «θεσμοί», οι «εταίροι», οι «εμπειρογνώμονες» κλπ. Δε θα ξαναπείτε τη λέξη «χρέος». Θα λέτε «εκκρεμότητα». Και δε θα ξαναπείτε «μνημόνιο». Θα λέτε «extension» και «memorandum». 

Η Αγγέλα ... να ανοίξει η γη να την καταπιεί. Συναισθήματα απόγνωσης, φόβου κι απαισιοδοξίας κυρίευαν το μυαλό της. Ήξερε καλά ότι έμπλεξε με τον Έλληνα. Κατάπιε το σάλιο της και ψέλλισε ... «Καλά αγόρι μου. Ότι πεις εσύ.»... και ξαναβυθίστηκε βαριά στην καρέκλα της. 

Βρε που σας έχω δει εσάς εγώ; (Video) - Συλλαλητήριο Παρασκευή 27/2/2015, 7 μ.μ. στο Σύνταγμα

Δείτε το χιουμοριστικό βίντεο για τη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που το συνοδεύουν.
Όλοι στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα με σύνθημα «Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για την επέκταση του μνημονίου, άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση απωλειών, ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους». 
Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Κινητοποιήσεις του ΚΚΕ σε διάφορες πόλεις της χώρας

Με σύνθημα «Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για την επέκταση του μνημονίου, άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση απωλειών» διοργανώνονται κινητοποιήσεις του ΚΚΕ σε πόλεις της χώρας την Παρασκευή 27 Φλεβάρη


Συγκεκριμένα:
Στον Βόλο, στις 18.00, μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία το Δημαρχείο.
Στην Καρδίτσα στις 18.30 πικετοφορία στη Δημοτική Αγορά.
Στη Λάρισα στις 19.00 μπροστά από τα γραφεία του κόμματος (Πανός 9).
Στην Πτολεμαΐδα, στις 19.00, κινητοποίηση στην Κεντρική Πλατεία.
Στα Τρίκαλα στις 18.00 πικετοφορία με εκκίνηση την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης των Τρικάλων (πρώην Κιτριλάκη).

Διαβάστε επίσης:

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Πρωτοβουλία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Την πρωτοβουλία για συζήτηση και συσπείρωση του κλάδου πάνω στην πρόταση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να αποκαθιστά τις απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι στη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης παίρνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Σημειώνει ότι «ο αντίπαλός μας είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο Εμπόριο και απέναντι σε αυτούς πρέπει να ανοίξουμε σχεδιασμένο πόλεμο γιατί η εργοδοσία έχει την κυβέρνησή της και εμείς οι εργαζόμενοι το πρόγραμμά μας και τις διεκδικήσεις μας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου: 

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας παίρνει την πρωτοβουλία συζήτησης και συσπείρωσης του κλάδου σε μια πρόταση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αποκατάστασης των απωλειών που είχαμε στη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης, που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν.


Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Έκκληση προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: Συγκρατήστε τον κόσμο που πέφτει από τα σύννεφα

Ζήτησαν παράταση του μνημονίου (όχι αυτο που θα έσκιζαν, το άλλο) Τα 751 χρειάζονται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να εφαρμοστούν.  Πρόεδρος της Δημοκρατίες προτάθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος (αντιμνημονιακός. Έχει ψηφήσει μόνο 3 μνημόνια τα άλλα δεν τα ψήφισε …ακόμα).Κάτι τέτοια κάνουν και άρχισαν να ανοίγουν τρύπες στα σύννεφα και να …πέφτει κόσμος και κοσμάκης.

SOS ρε παιδιά ας τα μπαλώσει κάποιος, κρίμα είναι, καινουργια σύννεφα να κάνουν τόσο γρήγορα τρύπες!!!

Έλεος πια, δεν είμαστε λαός ρε γαμώτω.

Ακους εκεί να μην καταλαβαίνουν ότι μπορεί να υπάρχει και κάποια …αστοχία υλικού και πάνε ομαδικά στις τρύπες και πέφτουν.

Ντροπή τους. Οι άχρηστοι!!

 geranista.wordpress.com

(π)Ω(ρ)ΔΗ στα λαμόγια Τζίμη Πανούση και Γιάννη Αγγελάκα



Κουραμπιέδες ψευτοκαλλιτέχνες, και των μίντια οι κολλητοί 
των αφεντικών είσαστε γλείφτες, να πουλήσετε κανά CD 

Σκύβετε για να 'χετε παράδες, με λαμόγια είστε αγκαλιά 
να γεμιζετε τους κουμπαράδες, με της εξουσίας τα λεφτά 

Απ' τον καναπέ και τα σαλόνια, απ' το Ψυχικό και τη χλιδή 
γεροτσάτσοι και αρχιρουφιάνοι, της κονόμας οι αναρχικοί 

Το 40 θα σουν καταδότης, γελωτοποιός των Γερμανών 
Γκεσταπίτης και μαυραγορίτης, αρχηγός όλων των αρπαχτών 

Κι οι ναζήδες σ' έχουν αγαπήσει, κασιδιάρα έγινες ψυχή 
κι από δράκουλας των Εξαρχείων, στου Μιχαλολιάκου την αυλή

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Η Ελπίδα είναι εδώ με Παυλόπουλο φρουρό !!! (Του Βασίλη Ζιώβα)

AVANTI   POPOLO…  με τον Παυλόπουλο !!!

Τελικά τι έχουν να πουν όλοι εκείνοι  που γκρίνιαζαν ή αμφισβητούσαν ότι… ήρθε η ώρα της Αριστεράς; Ορίστε έφτασε η ώρα της… δικαίωσης! 
Η Ελπίδα είναι εδώ με Παυλόπουλο φρουρό. 
Εμπρός «συντρόφια» ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε δρόμους και πλατείες να γιορτάσουμε το χαρμόσυνο γεγονός τραγουδώντας: AVANTI  POPOLO alla riscossa bandiera Rossa, bandiera Rossa!!!  
Έτσι για να θυμηθούμε κάτι από τις μέρες του Δεκέμβρη 2008, να τιμήσουμε τον ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ και να φρεσκάρουμε λίγη από την μνήμη μας (όση έχει απομείνει). 
Να θυμηθούμε και τον ανεκδιήγητο τότε Παυλόπουλο, χαμογελαστό στις κάμερες, όταν όλη η Αθήνα καιγόταν. ΝΑΙ, ΝΑΙ καλά ακούσατε αριστεροί όλης της χώρας, αυτόν πρότεινε για πρόεδρο της Ελληνικής (αστικής) Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας.  ΝΑΙ, ΝΑΙ για να φουντώσει η Ευρωπαϊκή Αριστερά, να δούμε άσπρη μέρα βρε αδελφέ μου!!! AVANTI  POPOLO.

Ποιος αλήθεια είναι ο …προτεινόμενος ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ;
 

Οι παρεμβάσεις του Σ. Τάσσου στο «Έψιλον» (VIDEO)

Δείτε τις παρεμβάσεις που έκανε ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ, στον τηλεοπτικό σταθμό «Έψιλον» το βράδυ της Τρίτης 17 Φλεβάρη 2015.
Επισήμανε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας θεσμός που υπογράφει αντιλαϊκά διατάγματα, και επομένως το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» ανεξάρτητα από πρόσωπα.
Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, τόνισε ότι αποτελεί στην καλύτερη περίπτωση αυταπάτη, και στη χειρότερη περίπτωση συνειδητή απάτη, να πιστεύει κανείς ότι στα πλαίσια της ΕΕ μπορούν να υπάρξουν φιλολαϊκές λύσεις.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Το γαϊτανάκι των «κόκκινων γραμμών» (Της Μαρίνας Κυριάκου)

Όπως χρόνια τώρα έχουμε συνηθίσει σε όλα τα αντίστοιχα παζάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων με τους «εταίρους», έτσι και τώρα, άρχισε να αναπαράγεται το γνωστό γαϊτανάκι των «κόκκινων γραμμών» και το πώς αυτές «δεν θα παραβιαστούν» (υπ. Οικονομικών σε αμερικάνικη εφημερίδα).

Ποιες είναι όμως οι πραγματικές «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης και για λογαριασμό τίνος τις βάζει;

Ας ξεκινήσουμε «ανάποδα»: «Κόκκινη γραμμή» για την συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις διαπραγματεύσεις της με τους «θεσμούς» και τα «τεχνικά κλιμάκια» της τρόικας ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ δεν αποτελεί η αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ, όπως αυτή αποτυπώνεται στους «ιδρυτικούς κανόνες των Συνθηκών της», τους οποίους ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε».

«Κόκκινη γραμμή» δεν αποτελεί ούτε το αντεργατικό - αντιλαϊκό πλαίσιο που έχει ήδη επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια, στο πλαίσιο των μνημονίων, που εξειδίκευσαν ακριβώς αυτήν την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ. Πίσω από τη δήλωση ότι «η κυβέρνηση δε συζητά την ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ επιβάρυνση των φτωχότερων και μεσαίων στρωμάτων ή ΠΑΡΑΠΕΡΑ περικοπές στο κοινωνικό κράτος», κρύβεται η παραδοχή ότι αυτό το πλαίσιο θα μείνει απείραχτο.

Για τους εργαζόμενους του πλοίου ΜΥΤΙΛΗΝΗ της ΝΕΛ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Το Σάββατο 14 Φλεβάρη μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου επισκεφτήκαμε τους εργαζόμενους του πλοίου ΜΥΤΙΛΗΝΗ, της ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ, το οποίο βρίσκεται από την προηγούμενη Πέμπτη 5 Φλεβάρη στο λιμάνι Καρλοβάσου, δεμένο λόγω βλάβης. Δεν έφτανε αυτό αλλά προχτές έσπασε και κάβους λόγω κακοκαιρίας μια και το λιμάνι δεν προσφέρεται για να είναι δεμένο με ασφάλεια, τις μέρες που ο καιρός είναι άσχημος.
Η κατάσταση για το πλήρωμα είναι οριακή καθώς και είναι απλήρωτο για πέντε και πλέον μήνες, πρόβλημα το οποίο υπάρχει σε όλα τα πλοία της εταιρείας ΝΕΛ καθώς και άλλων εταιρειών.
Ταυτόχρονα μετά τη βλάβη του ΜΥΤΙΛΗΝΗ το πρόβλημα των μειωμένων δρομολογίων για τα νησιά μας από και προς Πειραιά έχει διογκωθεί, αφού έχουμε μείνει με ένα πλοίο και μόλις τρία δρομολόγια την εβδομάδα με Πειραιά. Παράλληλα εξακολουθεί να παραμένει άλυτη η σύνδεση με Θεσσαλονίκη.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Game Over

1. Η ομηρία συνεχίζεται. Ποιος τολμά στις μέρες μας να ισχυριστεί πως η Ευρώπη άφησε πίσω της την περιπέτεια της αποικιοκρατίας; Τα τελευταία λείψανα του τραπεζικού συστήματος σε αγαστή συνεργασία με όλη τη χαμέρπεια των δημοσιογραφικών κύκλων σκάβουν το λάκκο μας, σίγουροι ότι οι ίδιοι δεν θα πέσουν ποτέ μέσα του.
 
2. Πόσες άλλες εγγυήσεις πρέπει να παρέχουμε, πόσες γονυκλισίες ακόμα, για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα χτυπήματα από το Βερολίνο και τις συμμορίες που σχηματίζονται γύρω του; Η Ευρώπη συντηρεί την πολιτική πανουργία της, χάρη στο φόβο και τους πλασιέ του, που έριξαν όλες τις δυνάμεις τους για να χτυπήσουν έναν ήδη εξασθενημένο λαό.
 

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ο ντόρος για την “αριστερά” στην εξουσία μας φέρνει στο νου μια ιστορία που διηγιόταν ο Βάρναλης

Όλος αυτός ο ντόρος για την “αριστερά” στην εξουσία και το … “ριζοσπαστισμό” του ΣΥΡΙΖΑ, μας φέρνει στο νου μια ιστορία που διηγιόταν ο Βάρναλης όταν ερχόταν η κουβέντα στις “σοσιαλιστικές” ιδέες του Καζαντζάκη:
 «Κάποτε ένας πλούσιος πήγε να δει τί γίνεται το μέγαρο που χτίζει. Όταν έφτασε ήτανε μεσημέρι κι οι εργάτες είχανε στρώσει χάμω μια εφημερίδα και τρώγανε ψωμί κι εληές. Μόλις είδανε τ’ αφεντικό πήγανε να σηκωθούνε. Αυτός τούς έγνεψε να μείνουνε στη θέση τους: “Καθήστε, παιδιά μου –τους λέει με πατρικό ενδιαφέρον–. Καθήστε, φάτε με την ησυχία σας. Να ξέρετε πόσο σας ζηλεύω που τρώτε εληές!... Εμένα μού τις έχει απαγορεύσει ο γιατρός!”...».

Αυτά για όσους ακολουθούν εντολή του …“γιατρού” αναζητώντας θεραπεία της καπιταλιστικής κρίσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου. Kι επιθυμούν να την παρουσιάσουν μετά από τις 25 Γενάρη και σαν “λαϊκή εντολή” εξουσίας πάνω στους δουλευτάρηδες.
Ας διαβάσουμε λοιπόν (ξανά) το Βάρναλη:
  
Αν ζητάς ανθρωπιά και δίκιο νόμο,
δεν είν’ εκεί που πας. Ν’ αλλάξεις δρόμο!

Μικρό αφιέρωμα στα 40 χρόνια από το θάνατο του Κώστα Βάρναλη
στη θεματική μας ενότητα “Τέχνη και Ιδεολογία”

Θέματα Παιδείας: www.thematapaideias.org

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

AΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΩΣΤΑ: (Του Μάνου Δούκα)

Λέει ο συμπαθητικός τσομπανάκος στα πρόβατα: «Θα διαπραγματευτώ πολύ σκληρά με το χασάπη για τις συνθήκες της σφαγής σας. Πιο σκληρά από κάθε άλλο τσομπάνη». Τα πρόβατα είναι υποχρεωτικό να νοιώθουν αισιοδοξία; 

Ή να στο πω αλλιώτικα:

Αν τους Εβραίους τους πήγαιναν στο Άουσβιτς
με τρένα που είχαν μέσα όλες τις ανέσεις,
θα έπρεπε οι Εβραίοι να ήταν ... χαρούμενοι κι αισιόδοξοι;


Είπες: «Yπομονή. Μη γίνεστε Κασσάνδρες. Aφήστε μας να αισιοδοξήσουμε. Δώστε χρόνο στο ΣΥΡΙΖΑ. Άσε να τους δούμε κι αυτούς». Αλλά και ... «Ας είχε το ΚΚΕ την ικανότητα να πείσει τον κόσμο εκείνο κι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας είχε το ΚΚΕ μια άλλη επικοινωνιακή πολιτική να πείσει». Αυτά που θέλω να πω, στα γράφω επειδή πάντα τα καταφέρνω καλύτερα στα γραπτά. Κι επειδή τα γραπτά μένουν.

1. Η Κασσάνδρα δεν έπεισε ούτε τον ίδιο της τον πατέρα ότι ο Δούρειος Ίππος είναι παγίδα. Οι Τρώες δεν την άκουσαν γιατί «Αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει, καλύτερα να μη μας πει κανένα».  Αλλά μέσα απ΄ το «άλογο» αυτό ξεφύτρωσαν οι εχθροί και τους έσφαξαν. Κέρδισαν κάτι οι Τρώες που δεν την εμπιστεύτηκαν και αφέθηκαν στην αφέλειά τους και στην έντονη ανάγκη τους να νοιώσουνε κι αυτοί .... «επιτέλους πιο αισιόδοξοι». 

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΑΜεΑ Χίου: Η δήλωση Κουρουπλή "Θα δούμε πώς θα βρούμε τα "λεγόμενα ισοδύναμα" δεν υπάρχει !!!

Πες μου το συνδικαλιστή σου... να σου πω τι σόι αριστερή κυβέρνηση είσαι... (Του Νέστορα Ξυλά *)

Σε ερώτηση προς το νέο Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή για το αν η κυβέρνηση θα καταργήσει το πεντάευρω στα Νοσοκομεία η απάντηση ήταν: «Είναι ένα θέμα. Θα δούμε πώς θα βρούμε τα "λεγόμενα ισοδύναμα"» (συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο - 31/1/2015).
 
Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ (6/2/2015), ως μέλος του ΠΑΜΕ - εκλεγμένος στο ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Β. Αιγαίου ΑμεΑ – επικαλέστηκα τη συγκεκριμένη δήλωση λέγοντας «Ούτε αυτά τα ψίχουλα δεν εξασφαλίζονται», και πως με τη νέα κυβέρνηση τα προβλήματα θα είναι παρόντα γιατί δεν αμφισβητείται ο πραγματικός μας αντίπαλος. Η ΕΕ, οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην υγεία, που μας αντιμετωπίζουν ως πελάτες, το κράτος, που μας θεωρεί «κόστος». Είπα επί λέξει: «Καταλαβαίνετε τις μας περιμένει ειδικά στα μεγάλα προβλήματα της αναπηρίας που είναι παρόντα: στα πετσοκομμένα ποσοστά αναπηρίας μέσω των ΚΕΠΑ, στα πετσοκομμένα ή ήδη κομμένα επιδόματα, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην ανεργία, τη σύνταξη, τη φοροεπιδρομή, σε μισθούς και συντάξεις στις οικογένειές μας» καλώντας σε αγώνα χωρίς αναμονή και ανοχή στη νέα κυβέρνηση για την ανάκτηση όλων των απωλειών στη διάρκεια της κρίσης και όχι για τα ψίχουλα που τάζουν. 


Στήριξη ΚΚΕ προς ΣΥΡΙΖΑ. Το εννοούμε !!!

Στήριξη ΚΚΕ προς ΣΥΡΙΖΑ!!! 


Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Η πορεία συγκρότησης της Ενωτικής ΓΣΕΕ

Η πορεία συγκρότησης της Ενωτικής ΓΣΕΕ
Ιδρύθηκε στις 3 Φλεβάρη 1929 και ήταν γέννημα της σύγκρουσης των δύο γραμμών στο κίνημα
Πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη», που αναγγέλλει το Ιδρυτικό Συνέδριο της Ενωτικής ΓΣΕΕ
Στις 3 Φλεβάρη 1929 συνήλθε στην Αθήνα το Συνέδριο για την ίδρυση της Ενωτικής ΓΣΕΕ. Οπως δείχνουν τα γεγονότα που προηγήθηκαν, η δημιουργία της Ενωτικής ΓΣΕΕ προέκυψε στην πορεία της αντιπαράθεσης των δυο γραμμών στο κίνημα: Της ταξικής σύγκρουσης από τη μια και της ταξικής συνδιαλλαγής από την άλλη. Ας δούμε το ιστορικό εκείνης της περιόδου: Στις 3 Νοέμβρη 1918, έγινε το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ, στο οποίο συμμετείχαν 44 εργατικά σωματεία που εκπροσωπούσαν περίπου 60.000 εργάτες (σχεδόν μια βδομάδα μετά, ιδρύεται το ΣΕΚΕ που μετονομάστηκε σε ΚΚΕ). Βασικά ζητήματα της αντιπαράθεσης στο 1ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ ήταν το καταστατικό, το πρόγραμμα διεκδικήσεων και η διοίκηση της Συνομοσπονδίας.


Ανακοίνωση-παρέμβαση των δημάρχων που στηρίζει το ΚΚΕ για το πρόγραμμα «Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή προς απόρους 2015-2020»

Σε ανακοίνωση-παρέμβασή τους για το πρόγραμμα «Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή προς απόρους 2015-2020», οι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ, Ικαρίας Στ. Σταμούλος, Καισαριανής Η. Σταμέλος, Πάτρας Κ. Πελετίδης, Πετρούπολης Β. Σίμος και Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος, αναφέρουν:

«Αυτή την περίοδο ξεδιπλώνεται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ένα ακόμη επιχειρησιακό πρόγραμμα με το όνομα "Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή προς απόρους" διάρκειας 2015-2020 και χρηματοδότηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας, όπως αυτό έχει εξαγγελθεί από την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.


Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Η καπιταλιστική λιτότητα ως παραγωγή χώρου και εναλλακτικός τρόπος ζωής: το παράδειγμα των Boxpark – Boxroom

Τα βασικά για το Boxpark

Το Boxpark αποτελεί μια νέα οικοδομική μορφή εμπορικού κέντρου συγκροτούμενο από 40 ναυτιλιακά κοντέινερς εγκατεστημένα το ένα δίπλα στο άλλο και άλλα 20 επιπλέον τοποθετημένα πάνω από τα τελευταία.
BoxPark

Με αυτό τον τρόπο,  δημιουργείται μια έκταση περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων ενός συγκροτήματος από εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και μπυραρίες. Ο αρχιτέκτονας του πρώτου παγκοσμίως pop-up εμπορικού κέντρου ονομάζεται Roger Wade, ο οποίος πριν από αυτό έχει ιδρύσει την βρετανική Street fashion εν ονόματι Boxfresh. Το Boxpark βρίσκεται γεωγραφικά στην περιοχή Bethnal Green – Shoreditch στο Ανατολικό Λονδίνο και συγκεκριμένα αποτελεί προέκταση του ανακαινισμένου σταθμού τρένου με την ονομασία Shoreditch High Street Station.