Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη συγκλονιστική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα (VIDEO)

Απέραντο κόκκινο στο Σύνταγμα που κατακλύστηκε από δεκάδες χιλιάδες φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ στη συγκλονιστική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΚΚΕ γέμισε όλη την πλατεία Συντάγματος και τους δρόμους που την περιβάλλουν. Από κάθε γωνιά της Αθήνας κίνησαν νέοι άνθρωποι, άνθρωποι του μεροκάματου, κίνησαν γυναίκες και άνδρες για να φωνάξουν «ΚΚΕ δυνατό, δύναμη για το λαό» και «Η ελπίδα είναι εδώ, ΚΚΕ ισχυρό».

Αυτά ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν ξανά και ξανά στέλνοντας μήνυμα πως την επόμενη μέρα των εκλογών μόνο το ΚΚΕ ενδυναμωμένο θα είναι η δυναμική και μαχητική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός μέσα και έξω από τη Βουλή.


Ο 

Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:

«Φίλες και Φίλοι, 
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Τρεις μόλις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και σήμερα μ’ αυτή τη μεγάλη εντυπωσιακή συγκέντρωση, εδώ στην πλατεία Συντάγματος, κορυφώνουμε μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα που μπορεί να σφραγιστεί με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ την Κυριακή.
Για να γίνει αυτό πρέπει να πέσουν μαζικά στην κάλπη τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε κάθε εκλογικό τμήμα, σε κάθε συνοικία πόλης και χωριού, απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα.
ΚΚΕ δαγκωτό, κάθε λαϊκό σπίτι που ζει τις συνέπειες τις κρίσης. 
ΚΚΕ δαγκωτό, όλοι όσοι πήραν μέρος στους δύσκολους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια. 
ΚΚΕ δαγκωτό, κάθε άνθρωπος που η καρδιά του συνεχίζει να χτυπάει αριστερά, ριζοσπαστικά!
Και η καρδιά που χτυπάει αγωνιστικά, αριστερά, χτυπά πιο δυνατά με Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει αυτό που κάθε μέρα λέει ο λαός μας "φτάνει ως εδώ, δεν πάει άλλο". Μπορεί να πει καθαρά: "Όχι τα ίδια με τους ίδιους, ούτε τα ίδια με τους άλλους". 
Γι’ αυτό στις μέρες, στις ώρες που απομένουν, με ενισχυμένο αίσθημα επαγρύπνησης, μαχητικότητας, να αποστομώσουμε τη ΝΔ, να διαψεύσουμε τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που στόχο έχουν το ΚΚΕ αποδυναμωμένο, γιατί θέλουν το λαϊκό κίνημα υποταγμένο για να μη βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική τους. 
Ε, λοιπόν, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. 
Γιατί η αλήθεια, η δύναμη, η ελπίδα, η ανατροπή είναι εδώ. Και όλα αυτά είναι ΚΚΕ. 

Φίλες και Φίλοι, 
Την επόμενη μέρα, μια νέα κυβέρνηση -και, όπως όλα δείχνουν, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον αυτοδύναμη- θα συνεχίσει από κει που σταμάτησε η προηγούμενη. 
Την επόμενη μέρα, λοιπόν, κυβέρνηση θα υπάρχει και θα 'ναι από χέρι αντιλαϊκή.
Γιατί ενάντια στο λαό είναι η ΕΕ -στην οποία ορκίζονται όλα τα άλλα κόμματα- η οποία με μνημόνια διαρκείας για όλα τα κράτη-μέλη της διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων της. 
Κι αυτά τα μνημόνια διαρκείας, τη συνθήκη του Μάαστριχτ, το σύμφωνο για το ευρώ, τη στρατηγική «Ευρώπη 2020», υλοποιεί κατά γράμμα η ΝΔ. Αυτά τα μνημόνια θα υλοποιήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως λέει ο κ. Τσίπρας, η διαφωνία με τη ΝΔ δεν είναι στους στόχους της ΕΕ, αλλά στο μέσο, στο πώς δηλαδή αυτοί θα εξυπηρετηθούν καλύτερα.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν στον τρόπο, στο πώς δηλαδή θα ενισχύσουν καλύτερα την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Η αντιπαράθεσή τους για το ποιος θα διαπραγματευτεί και με ποια συνταγή απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου αυτό να επιλέξει διαπραγματευτή για τα συμφέροντά του, και ο λαός να περιμένει να διαλέξει ποιος και με ποιον τρόπο θα αποτελειώσει τα δικαιώματα, τη ζωή του. 
Γιατί κέρδη για το κεφάλαιο και ζωή με δικαιώματα για το λαό δεν συμβιβάζονται. Αυτή είναι η αλήθεια. 
Διαπραγμάτευση σημαίνει συμφωνία με όρους και, ανεξάρτητα πώς θα την ονομάσουν, οι όροι της θα είναι από χέρι αντιλαϊκοί και θα συνοδευτεί με νέα μέτρα, που θα προστεθούν στα παλιά, που θα γίνουν μόνιμα. 
Γιατί ενάντια στο λαό είναι η ίδια η αναγνώριση ενός χρέους που δεν δημιούργησε ο ίδιος, αλλά η κρατική στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων, οι στρατιωτικοί ΝΑΤΟικοί εξοπλισμοί. 
Το χρέος δεν το δημιούργησε η αύξηση μισθών και συντάξεων, η ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών της Παιδείας, της Υγείας. 
Η ΝΔ με γιατροσόφι την επιμήκυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ το "κούρεμα" λένε στο λαό ότι θα συνεχίζεις να ματώνεις για το χρέος εσύ και τα παιδιά σου. Κι αυτή είναι η αλήθεια.
Γιατί ενάντια στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που προϋποθέτει αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων με ισοπέδωση των εργατικών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. 
Κι αυτός ο δρόμος ανάπτυξης έχει δοκιμαστεί, είναι αυτός που έφερε το λαό μας εδώ που τον έφερε. 
Αυτή την ανάπτυξη, για τους λίγους, θέλουν να υπηρετήσουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Γι’ αυτό δεν θίγουν στο ελάχιστο τα προνόμιά τους, αντίθετα τους υπόσχονται και περισσότερα. 
Γι’ αυτό ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσουν τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους, που, πριν ακόμα το μνημόνιο, άρχισαν το ξήλωμα όλων των λαϊκών κατακτήσεων. 
Και καλά η ΝΔ, από τα γεννοφάσκια της βγάζει χολή όταν μιλάει για τα εργατικά δικαιώματα. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, που δηλώνει αριστερός; Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε η απάντησή του.

- Αλήθεια, ποιον αντεργατικό νόμο θα καταργήσει η κυβέρνησή του; 
- Μήπως θα καταργήσει την εκ περιτροπής εργασία, τη μερική απασχόληση, το δουλεμπόριο των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, τη μαθητεία, δηλαδή την απλήρωτη δουλειά για τους νέους; Μήπως θα επαναφέρει το 8ωρο; 
- Ποιον αντιασφαλιστικό νόμο θα καταργήσει; Που η σύνταξη για τις νέες γενιές εργαζομένων θα είναι μια άγνωστη λέξη; 
- Θα επαναφέρει τα όρια συνταξιοδότησης στα προ κρίσης επίπεδα; 
- Θα δώσει πίσω τις μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις; 
- Θα φέρει μήπως πίσω τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία; 
Γιατί, ακόμα και να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που υπάρχει, το μόνο που μπορεί να κάνει επί της ουσίας είναι να συμπαρασύρει προς τα κάτω και τους μισθούς που σήμερα είναι ακόμα πάνω από τα 751.
Η επόμενη κυβέρνηση θα 'ναι από χέρι αντιλαϊκή - αντεργατική, γιατί ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ανάκτηση των απωλειών του λαού. Η ΝΔ, με τον κίνδυνο ότι "θα απειληθεί η πορεία της χώρας", δηλαδή η κερδοφορία των μονοπωλίων και ο ΣΥΡΙΖΑ, με το "παραλάβαμε καμένη γη", παραπέμπουν το δίκαιο αίτημα του λαού να πάρει πίσω όλα όσα έχασε στη Δεύτερα Παρουσία. 
Η ΝΔ αν μπορούσε θα έπαιρνε κι άλλα από το λαό, δεν πρόλαβε, τα άφησε στο συρτάρι να τα φέρει ο επόμενος. Όπως το νέο χτύπημα στην Ασφάλιση και τις συντάξεις, η ισοπέδωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. 

Όμως, ο κατά τα άλλα αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ πότε θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους; 
Γιατί δεν λέει πότε θα επανέλθει ο 13ος και ο 14ος μισθός; 
Πότε θα επιστραφεί η 14η σύνταξη; Γιατί ακόμα κι αυτή η 13η σύνταξη, που υπόσχεται, αφορά μόνο τις συντάξεις ως 700 ευρώ… 
Η ομολογία του Σταθάκη, ότι "το πρόγραμμά μας δεν περιλαμβάνει καμιά παροχή σε οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα πάνω από 800 ευρώ", τα λέει όλα… 
Εκεί έχει βάλει η "αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ τον πήχη της φτώχειας για τη λαϊκή οικογένεια; Στα 800 ευρώ; 
Τόσο κοστολογεί την αξιοπρέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ; 
Την επόμενη μέρα η κυβέρνησή τους θα ενισχύσει τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. 
Θα σφίξει κι άλλο τη θηλιά του χρέους στο λαιμό του λαού, θα συνεχίσει στον ίδιο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. 

Αυτή είναι η αλήθεια!

Και το κρίσιμο ερώτημα, που πρέπει να απαντήσει ο λαός με την ψήφο του στις εκλογές, είναι: Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση σε μια τέτοια κυβέρνηση;
Η ΝΔ, που λέει "κόψε κι άλλα, γιατί θα γυρίσουμε πίσω", "μη δίνεις τίποτα ούτε τα ψίχουλα που υποσχέθηκες γιατί δεν αντέχει η οικονομία";
Το ΠΑΣΟΚ ή ο Παπανδρέου, που θέλουν μερίδιο στην κυβερνητική εξουσία για να εγγυηθούν σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής;
Το Ποτάμι, που ενώ ψάχνει πού να κολλήσει, στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ, εξελίσσεται στην πιο αλλοπαρμένη φωνή της κεντροδεξιάς και κεντροαριστερής τσόντας;
Ή, ακόμα χειρότερα, τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, που στάζουν δηλητήριο για τους ταξικούς αγώνες και μέλι για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και του υποκόσμου;

Όλα τα άλλα κόμματα συνταξιδεύουν στο συρμό που τρέχει στις ράγες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και είναι πρόθυμα να συγκυβερνήσουν ή να σπρώχνουν την όποια κυβέρνηση όλο και πιο συντηρητικά. 
 Όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, είναι αποφασισμένα να οδηγήσουν το λαό στο εκμεταλλευτήριο της πλουτοκρατίας που παράγει κέρδος από τον ιδρώτα των εργαζομένων.
Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση στα συμφέροντα της τάξης του κέρδους; Ποιος θα υπερασπιστεί, με νύχια και με δόντια, το λαό; 
Αυτοί, που με τα δύο πόδια είναι στην ΕΕ και με το ένα στην κυβέρνηση;
Αυτά τα κόμματα θα έρθουν σε αντίθεση με τις στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης και της ΕΕ;
Αυτά τα κόμματα θα συγκρουστούν με τα συμφέροντα που φόρτωσαν φτώχεια στο λαό και ξεφόρτωσαν πλούτη στο μεγάλο κεφάλαιο;
Όσοι τα ψίχουλα βαφτίζουν ψωμί, όσοι την απασχόληση και τα δουλεμπορικά τα βαφτίζουν εργασία, την ασπιρίνη φάρμακο για το καρκίνο, είναι εδώ πρόθυμοι να στηρίξουν και να φτιάξουν κυβέρνηση, όπως στο παρελθόν έφτιαξαν, γιατί ήταν σύννομη με τις αποφάσεις της ΕΕ.
Τα κόμματα αυτά έχουν όνομα, ταυτότητα και περγαμηνές, που, από διάφορες θέσεις, μέσα και έξω από τη χώρα, υπηρέτησαν το κεφάλαιο και τα μονοπώλια.
Ας μην έχουμε αυταπάτες: Κανένα από αυτά τα κόμματα δεν θα συγκρουστεί, δεν θα αντιπολιτευθεί στο κυρίαρχο αστικό σύστημα, γιατί είναι μέρος και του σχεδίου και του παιχνιδιού. Ποιος μένει λοιπόν; Μόνο το ΚΚΕ!
Όποια ψήφος δοθεί στα κόμματα ανοχής της ΕΕ και της πολιτικής της είναι ψήφος μπούμερανγκ, που επιστρέφει καρφωτά πίσω στο λαό, αποδεδειγμένα!
Η μόνη μη μετακινούμενη ψήφος, που δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Στέρεη, αταλάντευτη, περήφανη, σίγουρη εγγύηση για το λαό. 
Γιατί μόνο το ΚΚΕ έχει την ικανότητα να ασκήσει αποτελεσματική, πολυεπίπεδη πραγματική αντιπολίτευση, μέσα και έξω από τη Βουλή, μέσα και έξω από την Ελλάδα για τα λαϊκά συμφέροντα.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπήκε και μπαίνει μπροστά στους αγώνες για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του λαού και δεν τα διπλώνει την ώρα της μάχης. 
Γιατί μόνο το ΚΚΕ λέει στο λαό μας μην κάνεις μισό βήμα στην κάλπη. Μη σκέφτεσαι μόνο ποιους θα διώξεις, αλλά και πώς θα πάρεις πίσω ό,τι έχασες, όλα όσα σου έκλεψαν. 
Ολοκλήρωσε το βήμα σου. 
Ψήφισε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το μόνο κόμμα που λέει στο λαό "απαίτησε να πάρεις πίσω τα κλεμμένα, αυτά που σου πήραν στην κρίση, αυτά που δεν θα σου δώσουν στην όποια ανάκαμψη". 
Γιατί, σήμερα, αυτό είναι το κρίσιμο για το λαό, αυτό σημαίνει να τελειώνω με τα μνημόνια:
"Να πάρω πίσω σήμερα όλα όσα έχασα από το εισόδημά μου, το μισθό, τη σύνταξή μου. Όλα όσα έχασα από τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις μου, όλα όσα έχασα από τη ζωή μου και να ανοίξω δρόμο για να μπορέσω να ζήσω καλύτερα εγώ και τα παιδιά μου αύριο". 

Και μπορούμε! Με πολύ δυνατό το ΚΚΕ μπορούμε!

Καμιά κυβέρνηση, όπως κι αν την πουν, "κυβέρνηση της Αριστεράς", κυβέρνηση "εθνικής ενότητας", κυβέρνηση "σωτηρίας", δεν πρόκειται να δώσει πίσω στην εργατική τάξη ό,τι έχασε τα προηγούμενα χρόνια από το εισόδημά της, ό,τι έχασε από τις κατακτήσεις της. 
Γιατί και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε: "Περασμένα - ξεχασμένα" ή στην καλύτερη περίπτωση, πιο κομψά: "Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες". Δηλαδή ποτέ.
Γιατί ποτέ τα μονοπώλια δεν πρόκειται να δώσουν πίσω, με εξαίρεση ορισμένα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι τους, αυτά που πήραν από τους εργαζόμενους, αυτά που τους έκλεψαν. 
Γιατί ψίχουλα είναι μια σύνταξη το χρόνο, κάτι παραπάνω από 1 ευρώ την ημέρα. 
Ψίχουλα είναι τα κουπόνια σίτισης, ψίχουλα είναι λίγο δωρεάν ρεύμα ίσα-ίσα για το θερμοσίφωνο. 
Κι αυτός είναι ο απόλυτος συμβιβασμός με τη φτώχεια, ομολογία ότι δεν θα λύσεις ούτε τα επείγοντα ζητήματα επιβίωσης της εργατικής τάξης, του λαού. 

- Τα επείγοντα ζητήματα επιβίωσης του λαού, ο άνεργος να έχει επίδομα ανεργίας, να μπορεί να θρέψει τα παιδιά του, να μην του κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ, να μην απειλείται με κατάσχεση το σπίτι του, να μπορεί τέλος πάντων να σταθεί στα πόδια του, μπορεί να τα παλέψει και να τα κερδίσει μόνο ένα καλά οργανωμένο λαϊκό κίνημα, με δυνατό και μπροστάρη το ΚΚΕ.
- Για να πάρει ανάσα η λαϊκή οικογένεια από την ασφυξία των φόρων, απαιτείται άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Κατάργηση κάθε φορολογίας στην κύρια και στη δευτερεύουσα κατοικία της λαϊκής οικογένειας. Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, όλα όσα περιλαμβάνει η πρόταση του ΚΚΕ. 
Κι αυτά μπορεί να τα διεκδικήσει μόνο μια μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, με δυνατό το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να εκβιάζει το λαό πως αν δεν πάρει αυτοδυναμία, δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Εκβιάζει για τα ψίχουλα…

Αλήθεια, τα ψίχουλα είναι "η ελπίδα που έρχεται";

Η ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας το 2015 είναι να έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια τα παιδιά της, με δωρεάν Παιδεία, Υγεία, περίθαλψη, είναι να έχει ζωή με δικαιώματα και όχι χαμοζωή. 
Και η ελπίδα του λαού δεν μπορεί να ταυτιστεί με την ελπίδα του μονοπωλιακού κεφαλαίου να κερδίζει ολοένα και περισσότερο από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Μόνο και μόνο για να μπορεί να επενδύει με σίγουρο και ασφαλές κέρδος, να μη σκοντάφτει σε εργατικές απαιτήσεις και τελικά να μην απειλείται η εξουσία του. 
Η ελπίδα δεν θα έρθει, όσο θα είναι εδώ ο πραγματικός αντίπαλος του λαού, τα μονοπώλια, η ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, όσο θα έρχονται και θα φεύγουν κυβερνήσεις που έχουν στα προγράμματά τους δεσμεύσεις για τους λίγους και ψίχουλα για το λαό.
Ελπίδα για το λαό είναι η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση για ανάκτηση των απωλειών του, για ξήλωμα όλου του αντιλαϊκού πλαισίου. Είναι η Λαϊκή Συμμαχία που παλεύει για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, για να έρθει ο λαός στην εξουσία. 
Για να έχει ο λαός πραγματική ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ.
Γιατί η ελπίδα είναι εδώ. Και είναι ΚΚΕ. 

Φίλες και Φίλοι 
Κανείς, ούτε βέβαια αυτοί που προτίθενται να σχηματίσουν την αυριανή κυβέρνηση δεν μπορούν να αποφύγουν τις ραγδαίες διεθνείς εξελίξεις. Εξελίξεις ιδιαίτερα επικίνδυνες, που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής. Κι όμως, βλέπουμε και σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο τους δύο βασικούς διεκδικητές του κυβερνητικού "θώκου" να αποφεύγουν, όπως "ο διάολος το λιβάνι", να αναφερθούν στις διεθνείς εξελίξεις, που άπτονται των λεγόμενων εθνικών θεμάτων.

Και καλά η ΝΔ, παραμένει μια ζωή πιστή στο καραμανλικό "ανήκομεν εις την Δύσιν", ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, πώς μιλά ανερυθρίαστα στο όνομα της "Αριστεράς", πώς γίνεται να διατυμπανίζει το ίδιο "δόγμα" στην εξωτερική πολιτική;
Στα πρόσφατα "τιτιβίσματα" του κ. Τσίπρα θα βρει κανείς και νέα "μαργαριτάρια" υποταγής στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ που συνιστούν το σύγχρονο ραγιαδισμό, που, βέβαια, καμιά σχέση δεν μπορούν να έχουν με την ανυπότακτη στάση και ιστορία του λαϊκού μας κινήματος.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με δύο κουβέντες, ισχυρίζονται πως πρέπει να ακολουθούμε πιστά το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να παραμείνει η χώρα κι ο λαός μας εγκλωβισμένος σ’ αυτά τα δεσμά, γιατί έτσι, λένε, διασφαλίζονται τα συμφέροντά μας, η ασφάλεια και η ειρήνη. 

Μα, πού ζούνε; Μήπως όλα αυτά τα χρόνια, από τη δεκαετία του 1950 που η χώρα μας είναι μέλος του ΝΑΤΟ και από τη δεκαετία του 1980 που είναι μέλος της ΕΕ, δεν είδαμε να δημιουργούνται ένα σωρό προβλήματα;
Δεν είδαμε π.χ. την Τουρκία να προβάλλει εδαφικές διεκδικήσεις σε όλο το Ανατολικό Αιγαίο και να το "γκριζάρει";
Δεν είναι αυτή, η σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, που απειλεί τη χώρα μας με πόλεμο, σε περίπτωση που εφαρμοστεί η διεθνής σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και η επέκταση χωρικών μας υδάτων; 
Δεν είναι η ίδια ευρωατλαντική σύμμαχος που με τις χιλιάδες αεροναυτικές παραβιάσεις στο Αιγαίο κάνει κάθε χρόνο "σουρωτήρι" τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και τα Χωρικά Ύδατα;

Δεν είναι η ίδια που έχει παρατάξει μια τεράστια στρατιωτική μηχανή από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο; 
Δεν είναι μήπως αυτή που εξακολουθεί να διατηρεί υπό κατοχή σχεδόν τη μισή Κύπρο και δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, που την απειλεί μονίμως;
Μα, μπορείς να εμπιστευτείς τον εμπρηστή; Μπορείς να είσαι σίγουρος, όταν τον αφήνεις να περνάει μέσα από το "σπίτι" σου, για να βάλει φωτιά στο σπίτι του γείτονα, πως και το δικό σου σπίτι δεν θα πιάσει φωτιά;
Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ είναι μια "βραδυφλεγής βόμβα", που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να "σκάσει" και να προκαλέσει τεράστια συμφορά στο λαό και στην εδαφική ακεραιότητα, σε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Όλα γίνονται για το ποιος "θα βάλει στο χέρι" τον ενεργειακό και τον άλλο ορυκτό πλούτο, πώς θα διαμορφωθούν και σε ποιον θα ανήκουν οι μεταφορικές υποδομές (αγωγοί, λιμάνια, αεροδρόμια, οδικοί και σιδηροδρομικοί άξονες), πώς θα μοιραστεί σε τελική φάση η "πίτα" των αγορών, τα "μερίδια" της μιας ή άλλης δύναμης, του ενός ή άλλου μονοπωλίου.
Αυτά είναι τα επικίνδυνα "νταούλια" των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που ήδη παίζουν και απειλούν να σύρουν σε "χορούς" αιματηρών συγκρούσεων τους λαούς της περιοχής. 
Κι είναι πολύ γελασμένοι όσοι στα σοβαρά εμπιστεύονται και τρώνε το ευρωατλαντικό "κουτόχορτο" πως δήθεν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα προστατέψουν το λαό μας από τέτοιες δυσάρεστες περιπέτειες. Η ζωή πολλές φορές έχει δείξει πως σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως η τραγωδία της Κύπρου ή τα Ίμια, αυτοί οι δήθεν "ισχυροί σύμμαχοι" και "προστάτες" είναι οι σύγχρονοι "Νέρωνες" και "Πόντιοι Πιλάτοι". 

Απ’ αυτούς τους "προστάτες" πρέπει πρώτα απ’ όλα να αγωνιστεί ο λαός για να προστατευθεί, επιβάλλοντας με την πάλη του την απεμπλοκή της Ελλάδας από τις επεμβάσεις, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. 
Το "έργο", λοιπόν, με τους επιμέρους αστερίσκους της "πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής", είναι χιλιοπαιγμένο κι από τα πριν ξεπουλημένο. Και το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές της Ελλάδας, οι αγωνιστές του φιλειρηνικού κινήματος ούτε κατά διάνοια δεν θα μπορούσαν να δώσουν "λευκή επιταγή" που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνησή του, μια κυβέρνηση, που, όπως κι ο ίδιος ο Τσίπρας παραδέχεται "μέσα από τα φυλλοκάρδια του", θα 'ναι ταγμένη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.  

Φίλες και Φίλοι,  
Η σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός μας δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή θα βγει μια άλλη κυβέρνηση. Ούτε η ΕΕ πρόκειται να αλλάξει. Χειρότερη θα γίνεται, καλύτερη όχι. Έγινε χειρότερη όταν από ΕΟΚ έγινε ΕΕ, όταν προχώρησε στη συνθήκη του Μάαστριχτ, στη νομισματική ενοποίηση, την ΟΝΕ, στο ευρώ. 
Τα περί αλλαγής στην Ευρώπη, ο ΣΥΡΙΖΑ τα έλεγε και το ’12. Το ’12 έλεγε ότι αν βγει ο Ολάντ στη Γαλλία και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, θα φυσήξει νέος αέρας. Ο Ολάντ βγήκε, αλλά η Ευρώπη, η ΕΕ αλλάζει προς το χειρότερο, γίνεται ακόμη πιο αντιδραστική. 
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για αλλαγή, εννοεί ό,τι λέει και ένα τμήμα του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρώπη, ακόμη και μέσα στη Γερμανία: Χαλάρωση της περιοριστικής πολιτικής, άντε να αγοράσει ο Ντράγκι μερικά ομόλογα, να πιέσουμε λίγο τη Γερμανία κλπ. Αυτό δεν είναι αλλαγή υπέρ των λαών. Γιατί όλοι αυτοί την ίδια στιγμή λένε τήρηση των δεσμεύσεων, νέα μέτρα. Τις δεσμεύσεις που δεν θα απεμπολήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο πρόεδρός του.
Η χαλάρωση και η εξοικονόμηση χρημάτων δεν ζητείται για να ανακουφιστούν οι λαοί, για να υπάρξουν μεγαλύτερες παροχές, καλύτεροι μισθοί, συντάξεις. Ζητείται για να εξοικονομηθούν χρήματα που θα χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις του κεφαλαίου. Κι ας κάνουν ορισμένοι τον κόπο να δουν τι λέει ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις συναντήσεις με τα κοράκια, που έγιναν σπουργίτια, στο Σίτι του Λονδίνου, τι λένε με τους υπουργούς της Μέρκελ;
Ούτε σε 100 χρόνια δεν μπορείς να περιμένεις φιλολαϊκές αλλαγές στην ΕΕ. Αν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει την Ευρώπη είναι η αποδέσμευση, είναι η πάλη, σε ρήξη με τα μονοπώλια και το σύστημά τους. 
Και αυτή είναι η πραγματική ανατροπή. Και η ανατροπή γίνεται με δυνατό ΚΚΕ, ακριβώς γιατί το ΚΚΕ έχει τέτοια πολιτική πρόταση διεξόδου. 
Γιατί μόνο το ΚΚΕ λέει καθαρά πως ο λαός μπορεί με μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας να καλύψει διευρυμένες λαϊκές ανάγκες.
Η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων θα απελευθερώσει μεγάλες αναξιοποίητες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει σήμερα η Ελλάδα. 
Η αξιοποίηση του παραγωγικού μας πλούτου, με πανεθνικό επιστημονικό σχεδιασμό της παραγωγής και της οικονομίας, μπορεί να μειώσει την εξάρτησή της από τα διεθνικά μονοπώλια σε κρίσιμους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, μπορεί να καλύψει τις διευρυμένες ανάγκες του λαού και της νεολαίας. 
Μπορεί να εξαλείψει οριστικά την αναρχία της παραγωγής, τη ζούγκλα του καπιταλιστικού ανταγωνισμού για το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Μπορεί να αξιοποιήσει και να κατανείμει σε αυτή την κατεύθυνση το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας, εξαλείφοντας την ανεργία.
Η λαϊκή διακυβέρνηση θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους, που σπαταλούνται σήμερα και δημιουργούν χρέη στο πλαίσιο της σημερινής πολιτικής.
Με κατάργηση στρατιωτικών δαπανών για τα σχέδια του ΝΑΤΟ. Με μονομερή διαγραφή του δημόσιου χρέους, το οποίο είναι προϊόν της καπιταλιστικής διαχείρισης. 
Με κατάργηση των πολύμορφων πακέτων κρατικής στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων. 
Όλοι οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν με βάση τις ανάγκες τους δωρεάν σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, αναψυχής, προστασίας των παιδιών και των υπερηλίκων. 
Η διεύρυνση του ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων θα συμβάλει στην ουσιαστική συμμετοχή τους στον έλεγχο και στην άσκηση της λαϊκής εξουσίας. 
Στα εκλεγμένα όργανα εξουσίας θα μετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων στις παραγωγικές μονάδες και θα διασφαλίζεται η συμμετοχή των συνεταιρισμένων, των φοιτητών, των συνταξιούχων. 
Ακόμα και στο ανώτατο όργανο εξουσίας για το σύνολο της χώρας οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι-βουλευτές δεν θα είναι μόνιμοι, αλλά ανακλητοί. 
Όχι όπως σήμερα στη Βουλή με τους διάφορους καρεκλοκένταυρους που έχουν πιάσει εκεί στασίδι για δεκαετίες, χωρίς να προσφέρουν τίποτε θετικό για το λαό. Το μόνο που ξέρουν αυτοί όλοι είναι να σηκώνουν το χέρι για να ψηφίζουν όλο το αντεργατικό, αντιλαϊκό οπλοστάσιο των νόμων που ρίχνουν στα Τάρταρα το λαό και τη νεολαία.  

Φίλες και Φίλοι, 
Απευθυνόμαστε σε κάθε λαϊκή οικογένεια που ζει τις συνέπειες τις κρίσης, σε όλους όσοι πήραν μέρος στους δύσκολους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια, στον καθένα και στην καθεμιά που λέει δεν πάει άλλο, τέρμα ως εδώ και τους λέμε να σκεφτούμε αυτές τις ώρες: 
Δεν χρειαζόμαστε νέους σωτήρες, ζήσαμε τους παλιούς, που κάθε φορά έλεγαν πως θα μας σώσουν και τελικά έσωζαν μόνο τα μονοπώλια. 
Μη σκεφτόμαστε μόνο ποιον θα τιμωρήσουμε, ποιον θα διώξουμε. Αλλά στο πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης πρέπει να απορριφθεί συνολικά η στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου και όχι να αναθέσουμε πάλι σε κάποια άλλη κυβέρνηση να εφαρμόσει την ίδια στρατηγική, με κάποιες ανούσιες για το λαό παραλλαγές. 
Να μην επιλέξουμε πάλι με βαριά καρδιά και λίγες ελπίδες, αφού κανένας πλέον δεν έχει και μεγάλη εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ. Να εμπιστευθούμε μόνο αυτούς που μας είπαν την αλήθεια. Το ΚΚΕ, για να μην εξαπατηθεί ο λαός μας ξανά.
Να μη συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, να μην κατεβάσουμε κι άλλο τον πήχη των απαιτήσεών μας. Μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα, να κερδίσουμε μια ζωή με δικαιώματα. 
Σκεφτείτε. Δεν χρειάζεται να χάσουμε κι άλλο χρόνο με νέες απογοητεύσεις που θα πάνε πίσω κι άλλο το λαϊκό, το εργατικό κίνημα, που τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί και να περάσει στην αντεπίθεση.

Και σε όσους λένε δεν έχουμε άλλα να χάσουμε, πιάσαμε πάτο, εμείς απαντάμε: 
Αν έχουμε πιάσει πάτο, ή θα μείνουμε εκεί ή θα σηκωθούμε. Και το ΚΚΕ δίνει το χέρι σε όποιον σηκώνεται. 

Αλλά, για να σηκωθείς, χρειάζεται να βάλεις και συ κάτι από τη δύναμή σου. Και δύναμη αυτή την Κυριακή είναι μόνο η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Δύναμη από Δευτέρα είναι η συμμετοχή στον αγώνα για να τους πάρουμε αμπάριζα κι αυτούς και το σύστημά τους.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους η καρδιά τους συνεχίζει να χτυπά αριστερά, αγωνιστικά: 
Σκεφτείτε τι σημαίνει για σας αλήθεια, τι σημαίνει ελπίδα, δύναμη, σκεφτείτε τι σημαίνει ανατροπή… Και απαντήστε:
Μπορεί η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ να μπει δίπλα στη σημαία του ΝΑΤΟ, που ο ΣΥΡΙΖΑ με όλη τη δύναμη της ψυχής του λέει πως δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτό;
Μπορεί η σημαία των ταξικών αγώνων του λαού μας για ψωμί να μπει κάτω από τη σημαία της ΕΕ των καπιταλιστών, που ο ΣΥΡΙΖΑ ως σημαιοφόρος την κουνάει στις συναντήσεις στο Τέξας, στο Κόμο, στις συναντήσεις με τους υπουργούς της Μέρκελ; 

Μπορεί οι αξίες, τα ιδανικά, για έναν κόσμο καλύτερο, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, να τα αφήνεις να σ' τα τσαλαπατά ο ΣΥΡΙΖΑ της κοινωνικής συναίνεσης και συνοχής, δηλαδή της υποταγής της εργατικής τάξης στους εκμεταλλευτές;
Η αλήθεια, η ελπίδα, η δύναμη, η ανατροπή σ’ αυτές τις εκλογές, ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί του, είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και με αυτό το ψηφοδέλτιο πρέπει να φτάσεις στην κάλπη. Σίγουρη εγγύηση για το αύριο.
Ακούμε με προσοχή όσους κακοπροαίρετα -και άλλους καλοπροαίρετα- μας λένε να βάλουμε κι εμείς ένα χεράκι σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς ή έστω να δώσουμε ψήφο ανοχής. Μάλιστα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμασούν τα περί ανοχής του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 
Όμως, ανοχή σημαίνει εντολή σε κυβερνητικό πρόγραμμα. Και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ΕΕ, των μονοπωλίων. Κυβερνητικό πρόγραμμα που δεν απελευθερώνει το λαό από τα βαριά δεσμά του μνημονίου, γιατί δεν καταργεί όλους τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους. Γιατί δεν δίνει πίσω στο λαό ό,τι του πήραν με το μνημόνιο. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ανοχή για να συνεχίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο και θέλει το ΚΚΕ, τους αριστερούς ανθρώπους να γίνονται το άλλοθι της υποχώρησής του, της μετάλλαξής του, της κωλοτούμπας του.
Εμείς αντιστρέφουμε το υποθετικό ερώτημα της ανοχής, παραθέτοντας το πραγματικό ερώτημα της ανοχής.
Για ποιανού το συμφέρον ανοχή;
Μήπως έδειξαν ανοχή τα συμφέροντα των βιομηχάνων στην ανάγκη του λαού για δουλειά;
Μήπως πείνασαν, κρύωσαν, διέκοψαν τις σπουδές τους, ψάχνουν για δουλειά τα παιδιά της πλουτοκρατίας;
Μήπως, εκεί που γυρνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, είδε την συμπόνια των εταίρων για τα δεινά του τόπου;
Έδειξαν μήπως ανοχή οι Ευρωενωσιακοί εταίροι του ΣΥΡΙΖΑ στο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων;

Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πουθενά, και εμείς δεν το ακούσαμε, ότι θα κοινωνικοποιήσει τον πραγματικό πλούτο για να ζήσει ο κόσμος καλύτερα;
Αυτή την ανοχή να δώσουμε εμείς στον κάθε ΣΥΡΙΖΑ;
Μια κυβέρνηση δεν χειρίζεται μόνο ένα-δυο ζητηματάκια, όπως λένε κάποιοι καλοθελητές σκόπιμα. Από την πρώτη κιόλας μέρα απαιτούν λύση όλα τα προβλήματα του λαού, της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής, της κοινωνίας.
Δεν μπορούμε, λοιπόν, έναντι πινακίου φακής, να πάμε το λαό στα Τάρταρα.
Συνενοχή θέλουν, λοιπόν, όχι μόνο ανοχή! Γιατί; Για να δώσει στο λαό ψίχουλα σήμερα και αύριο να του πάρει όλο το καρβέλι.
Ανοχή σε κυβέρνηση που είναι μέσα στο colpo grosso της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σημαίνει χειρότερα δεινά για το λαό αύριο.
Αυτό που πρέπει πρώτα να κάνει ο λαός στις 25 Γενάρη είναι να μη δείξει καμία ανοχή ούτε στη ΝΔ και στο "παλιό - καινούργιο" που έρχεται ντυμένο σαν "νέο", τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Φίλες και Φίλοι, 
Γι’ αυτό έχουν βάλει στόχο όλοι τους να βγει αποδυναμωμένη η ενοχλητική φωνή του ΚΚΕ μετά τις εκλογές. 
Όμως οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι κνίτες και οι κνίτισσες, οι αριστεροί, προοδευτικοί και ριζοσπάστες άνθρωποι της πατρίδας μας θα τους απαντήσουν στις 25 Γενάρη. Δεν θα τους περάσει! Θα δυναμώσουν το ΚΚΕ στη Βουλή, ιδιαίτερα σήμερα που βλέπουν ότι υπάρχει πιθανότητα να διεκδικήσει και να κατακτήσει την τρίτη θέση στη Βουλή.
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, γνωρίζοντας τον πόθο σας να απαλλαγείτε από τα μνημόνια, τις άδικες πολιτικές και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Νιώθουμε την αγωνία σας για το αύριο, για τα παιδιά σας, για να ζήσετε καλύτερες μέρες.
Έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό και τη δύναμή του. Ο λαός έχει τη δύναμη και την ευθύνη να μην είναι παθητικός ή εξαπατημένος θεατής των αντιλαϊκών επιθέσεων από τις κυβερνήσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου. Μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και να μην επιτρέψει την επανάληψη του αντιλαϊκού δικομματικού παρελθόντος.
Χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ παντού, γιατί αποτελεί τον πραγματικό, μοναδικό αντίπαλο στα μονοπώλια και την εξουσία τους, την ΕΕ των μνημονίων διαρκείας, τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Κυβέρνηση θα υπάρξει μετά τις εκλογές. Άλλωστε, υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι -κόμματα και σχήματα μιας χρήσης- να συνδράμουν σ’ αυτό. Για το λαό αυτό που μετράει είναι να υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, για να είναι ο ίδιος ο λαός δυνατός.

Γνωρίσατε το ΚΚΕ ως σταθερή, αλύγιστη δύναμη σε κάθε αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση. Γνωρίζετε τι έκανε το ΚΚΕ, ποια ήταν η σταθερή δύναμη εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, μέσα κι έξω από τη Βουλή, τα τελευταία 3 χρόνια, από τις εκλογές του 2012. 
Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις την προσφορά και την επίδραση του αγώνα των κομμουνιστών. Γνωρίσατε, όμως, και ότι η εκλογική μείωση του ΚΚΕ στοίχισε στη δυναμική και μαζικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. 
Ξέρετε ότι, παρ’ όλα αυτά, το ΚΚΕ δεν το έβαλε κάτω. Στήριξε μισθωτούς, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, για το δικαίωμα στην Υγεία, στην Ασφάλιση, στη σύνταξη, στην Παιδεία, για την προστασία του εισοδήματος, της κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης των αυτοαπασχολούμενων και αγροτών από τα τοκογλυφικά δάνεια και τους αβάστακτους φόρους. 

Το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό.
- Απευθυνόμαστε και σε εσάς που δε συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ ή επιφυλάσσεστε ακόμη για κάποιες θέσεις του, κατανοείτε όμως ότι το ΚΚΕ αποτελεί το σταθερό στήριγμα του λαού. Ό,τι κέρδισε ο λαός, το κέρδισε μόνο με αγώνες και με το ΚΚΕ μπροστά. Όταν το κίνημα και το ΚΚΕ αδυνάτισαν, έχασε και ο λαός.
- Σκεφτείτε, αύριο ποια δύναμη θα είναι δίπλα στο λαό, μπροστάρης στον αγώνα για το μισθό, τη δουλειά, τα δικαιώματά του.
- Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε κάθε προβληματιζόμενο νέο, εργαζόμενο, συνταξιούχο, σε όποιον και όποια δεν συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια.
- Σας καλεί να ψηφίσετε, να δυναμώσετε το ΚΚΕ παντού. Για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, ν’ ανοίξουμε το δρόμο στην προοπτική της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.
Προχωράμε μπροστά, δυναμικά! Λίγες μέρες έμειναν. Να κάνουμε τη νύχτα μέρα. Κανένας εφησυχασμός, καμιά επανάπαυση. Ο λαός έχει ζήσει παραμονές εκλογών πολλά από όσους θέλουν να συκοφαντήσουν, να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Από όσους θέλουν να εμποδίσουν έναν κόσμο από το να στηρίξει εκλογικά το ΚΚΕ.

Και τι δεν έχουν δει τα μάτια μας: Στημένες προβοκάτσιες και ψέματα ότι δήθεν η ψήφος στο ΚΚΕ είναι χαμένη ψήφος, ότι όσα λέει είναι για τη Δευτέρα Παρουσία και άλλα. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και άλλοι που εμφανίζονται από τα σκοτάδια με τη μάσκα του φίλου του κομμουνιστή για να σου πουν ότι "τώρα κρίνεται η κυβέρνηση", ότι το ΚΚΕ δεν έχει ανάγκη την ψήφο, πάει καλά…
Η στόχευσή τους είναι να βγει αποδυναμωμένο το ΚΚΕ, για να μην έχουν απέναντί τους αύριο μια δυναμική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και μέσα στο λαϊκό κίνημα, για να περνάνε εύκολα τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους. Έχουν στόχο να είναι αδύναμη η μόνη δύναμη που μπορεί πραγματικά να τους πιέσει, να διεκδικήσει να μπορεί ο λαός να είναι δυνατός. 
Γι’ αυτό επαγρύπνηση μέχρι το τελευταίο λεπτό και στην κάλπη να πέσει ΚΚΕ δαγκωτό!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: