Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Γιατί να ψηφίσω ΚΚΕ αφού δε θέλει να κυβερνήσει;

  • Ίσα-ίσα. Το ΚΚΕ παλεύει για να πάρει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της την εξουσία. Στην κυβέρνηση της εργατικής εξουσίας το ΚΚΕ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα πρωτοστατήσει για την οργάνωση της νέας κοινωνίας, για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων στην άσκηση και τον έλεγχο της δικής τους εξουσίας. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι  “βουλευτές”, θα είναι αιρετοί και ανακλητοί, θα λογοδοτούν σε αυτούς που τους εξέλεξαν, δεν θα έχουν κανένα υλικό προνόμιο. 
  • Στον καπιταλισμό την εξουσία την έχουν οι εκμεταλλευτές. Αυτούς υπηρετούν και οι κυβερνήσεις, είναι όργανά τους. Οι κυβερνήσεις στο έδαφος αυτού του συστήματος άσχετα αν αυτοπροσδιορίζονται “αριστερές”, “προοδευτικές” ή οτιδήποτε άλλο δουλεύουν για τα συμφέροντα τους, υλοποιούν τις απαιτήσεις τους. Καμιά κυβέρνηση που κινείται μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και του εκμεταλλευτικού συστήματος δε θα αποφασίσει την ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι οικογένειές μας τα προηγούμενα χρόνια, πολύ περισσότερο να εξασφαλίσει σύγχρονα δικαιώματα για το λαό και τη νεολαία.  Όσο οι εκμεταλλευτές έχουν την εξουσία, ο λαός και η νεολαία θα είναι στην αντιπολίτευση. Από αυτή τη μεριά θα είναι και το ΚΚΕ. Αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα είναι να δυναμώσει η εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην εξουσία των εκμεταλλευτών και τις κυβερνήσεις τους, που θα οργανώνει την αντίσταση, τη διεκδίκηση. Σε αυτήν την υπόθεση δίνει όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ, γι’ αυτό την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να είναι πιο δυνατό.
  • Οι λεγόμενες αριστερές κυβερνήσεις στην Ευρώπη (π.χ. πριν κάποια χρόνια σε Γαλλία, Ιταλία), στις οποίες συμμετείχαν και κομμουνιστές, όχι μόνο δεν έδωσαν ανάσες στο λαό αλλά εφάρμοσαν κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της ΕΕ, υλοποίησαν τις απαιτήσεις των εκμεταλλευτών. Ακόμα και αν είχαν αγνές προθέσεις (και όχι προθέσεις “έντιμου συμβιβασμού” με τα κοράκια της ΕΕ όπως έχει ο ΣΥΡΙΖΑ) οδηγήθηκαν σε αδιέξοδα, ψήφισαν αντιλαϊκά μέτρα. Ενώ μετά το πέρας της αριστερής κυβέρνησης, δυνάμωσε η απογοήτευση και η συντηρητικοποίηση (π.χ. Γαλλία, που τώρα πλέον βγαίνει πρώτο κόμμα η Λεπέν), το κίνημα πήγε χρόνια πίσω.
  • Γι’ αυτό το ΚΚΕ είναι εγγύηση. Γιατί δε δέχεται να πουλήσει τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας για μερικές υπουργικές καρέκλες, για συγχαρίκια από τους εκμεταλλευτές του λαού. Παλεύει για να πάρει ο λαός την εξουσία.
 ekloges.kne.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: