Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου: ΟΧΙ στο χαράτσι 25€ για είσοδο στα δημόσια νοσοκομεία !

ΟΧΙ στην πολιτική συρρίκνωσης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας!
 
Με την επιβολή ενός ακόμη χαρατσιού στους ασφαλισμένους που συναποφασίστηκε από το Υπουργείο Υγείας και τους εκπροσώπους ΕΕ, ΔΝΤ, με ισχύ από 1/1/2014. η κυβέρνηση βάζει νέα εμπόδια στην υγεία και περίθαλψη του λαού και με αντιλαϊκά μέτρα μετατρέπει την Υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Συγκεκριμένα, ορίζεται η καταβολή του ποσού των 25€ προκειμένου να εισαχθούν σε «δημόσιο» Νοσοκομείο για νοσηλεία.
 
Με το μέτρο αυτό, που προστίθεται στα εξοντωτικά χαράτσια, η κυβέρνηση θέτει και εκβιαστικά διλήμματα με τον ισχυρισμό ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.
 
Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου απορρίπτει τους εκβιασμούς και καταγγέλλει τη πολιτική συρρίκνωσης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας. Η υγεία, περίθαλψη και νοσηλεία είναι δικαίωμα όλου του λαού και το κράτος έχει την ευθύνη να την εξασφαλίζει δωρεάν και με υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες σε όλους.
 
Καλούμε τις γυναίκες και όλους τους εργαζόμενους να παλέψουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, εργαζόμενους, άνεργους, ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους και να απαιτήσουμε:

· ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ – ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
· ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ και ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ · ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! · ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ
Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ώστε αν έχεις, πληρώνεις και την απολαμβάνεις, αν όχι πεθαίνεις…..
Για μας η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
 
 
πηγή: lesvosnews.net
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: