Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΛΗΜΝΟΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - Οδηγητή: ΜΥΡΙΝΑ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

 
Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ, στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο (μπροστά από το Δημαρχείο), θα μιλήσει το Σάββατο 10 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
 
Αγαπητοί συμπατριώτες,
 
Βρισκόμαστε στη δίνη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που προκάλεσαν το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στηρίζουν την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, ρημάζοντας τη ζωή του λαού μας και πρωτίστως της νεολαίας και των γυναικών.
Ανεργία, απολύσεις, εξευτελιστικοί μισθοί και μεροκάματα, φόροι, χαράτσια, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι στην ημερήσια διάταξη κυβέρνησης και υπουργείων.
Απόρροια όλων αυτών είναι και τα προβλήματα στο νησί μας με την ανεργία στον κλάδο των κατασκευών, το ξεκλήρισμα αμπελοκαλλιεργητών και κτηνοτρόφων, την υποβάθμιση του νοσοκομείου του νησιού μας, των σχολείων και της εκπαίδευσης, των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, την υποβάθμιση και το κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών.
Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο νέο δίπολο που διαμορφώνεται με πυρήνα, από τη μια μεριά τη ΝΔ και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ με τις όποιες συμμαχίες και κυβερνήσεις προωθούν. Και οι δυο δε δίνουν φιλολαϊκή λύση απέναντι στην κρίση. Όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης, κρύβουν το βαθιά αντιλαϊκό της περιεχόμενο, ότι σταθερό κριτήριό της είναι το κέρδος του κεφαλαίου και όχι οι λαϊκές ανάγκες. Ο λαός θα συνεχίσει να έρχεται αντιμέτωπος με τον αντιλαϊκό μονόδρομο της ΕΕ, των μονοπωλίων και των αστικών κυβερνήσεων.
Σ’ αυτές τις συνθήκες γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη η πρόταση του ΚΚΕ για Λαϊκή Συμμαχία, για Λαϊκή Εξουσία, για το Σοσιαλισμό.
Δε θέτουμε την αντίληψή μας για το σοσιαλισμό ως προϋπόθεση κοινής δράσης. Απευθυνόμαστε σε όσους και όσες πιστεύετε ότι χρειάζεται γραμμή ρήξης με την ΕΕ, τα μονοπώλια και ανατροπής της εξουσίας τους και σας καλούμε να συζητήσουμε και να συμπορευτούμε στον αγώνα για να στεριώσει η Λαϊκή Συμμαχία, ανεξάρτητα αν συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ για τις αναγκαίες αλλαγές.
 
Σας καλούμε στο λιμάνι της Μύρινας (μπροστά από το Δημαρχείο) το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 8 το βράδυ για να μάθετε για την πρόταση του ΚΚΕ για την ουσιαστική έξοδο από την κρίση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: