Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Καταγγελία των ταξικών ναυτεργατικών συνδικάτων για τη ΝΕΛ LINES

Οι διοικήσεις της ΠΕΜΕΝ (www.pemen.gr), του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και της ΠΕΕΜΑΓΕΝ καταγγέλλουν τη ναυτιλιακή εταιρεία NEL LINES, καθώς παρά τα όσα συμφωνήθηκαν, κατέβαλε στους ναυτεργάτες του πλοίου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», μόνο ένα μισθό. Παράλληλα, η στάση της ναυτιλιακής έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στη σίτιση των ναυτεργατών.
 
Όπως τονίζεται στην καταγγελία:
 
«Εκπρόσωποι της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (NEL LINES), στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ στις 4/06/2013, δεσμεύτηκαν παρουσία των 11 ναυτεργατών μελών του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου "ΘΕΟΦΙΛΟΣ", που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από το Γενάρη του 2013, να καταβάλλουν δύο μισθούς εντός Ιουνίου και πλήρη εξόφλησή τους τέλος Ιουνίου, με τη δέσμευση να γίνει μεθόρμιση του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά στον επισκευαστικό Μόλο της Δραπετσώνας.
 
Παρά τη συμφωνία και την πραγματοποίηση της μεθόρμισης, η Ναυτιλιακή Εταιρεία δεν τήρησε τη δέσμευση της, κατέβαλε μόνο ένα μισθό, αντίθετα έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη σίτιση των ναυτεργατών.
 
Στο πλοίο σιτίζονται επιπλέον και 20 μέλη του πληρώματος του Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου "IONIAN SKY", ενώ στη σύνθεση του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου "ΘΕΟΦΙΛΟΣ" υπάρχει μόνο ένας μάγειρας, χωρίς βοηθό και κανένα μέλος των γενικών υπηρεσιών.
 
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΝΑ για τα οξυμένα προβλήματα των ναυτεργατών του Ε/Γ-Ο/Γ "ΘΕΟΦΙΛΟΣ", που οφείλονται στη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους και στην ελλιπή εφαρμογή των κανόνων ενδιαίτησης τους».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: