Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ: Πάσχα με ταλαιπωρία των ταξιδιωτών

Την ταλαιπωρία των ταξιδιωτών, λόγω των υπέργηρων πλοίων, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ. Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:
 
«Τις τελευταίες μέρες οι συμπατριώτες μας, οι νέοι του νησιού που μετακινήθηκαν για τις διακοπές του Πάσχα, γνώρισαν νέα απίστευτη ταλαιπωρία στα ταξίδια τους τόσο από τη Μυτιλήνη, όσο και από την Καβάλα και το Λαύριο, λόγω της νέας μηχανικής βλάβης που υπέστη το πλοίο "ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ", ένα από τα υπέργηρα πλοία που εξακολουθεί να δρομολογεί η ΝΕΛ τη στιγμή που εισπράττει τα εκατομμύρια ευρώ των κρατικών επιδοτήσεων.
Οι εξελίξεις αυτές δικαιώνουν για μια ακόμα φορά το ΚΚΕ όταν έλεγε ότι αυτοί που παρότρυναν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις που είχαν ως στόχο την απομάκρυνση μόνο του "AQUAMARIA" δεν έλυναν το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, προωθούσαν ένα αποπροσανατολιστικό αίτημα και απογοητεύουν αυτούς που αγωνίστηκαν, όταν βλέπουν το ανεπιθύμητο "AQUAMARIA" να μπαίνει και να ξαναμπαίνει στο λιμάνι της Μύρινας με διαφορετική δικαιολογία κάθε φορά.
Ενημερώνουμε τους κατοίκους του νησιού ότι ο νέος νόμος για την ακτοπλοΐα που ψηφίστηκε πρόσφατα από τους βουλευτές των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο νησί μας και σε συνδυασμό με τα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια θα καταδικάσει όλους όσοι ζούμε σε αυτό στην απομόνωση.
Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν και να ζητήσουν την απόσυρση του νέου αυτού νόμου για την ακτοπλοΐα και να ενώσουν τη φωνή τους με τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τους άλλους νησιώτες και τους ναυτεργάτες και να συνεχίσουν τους αγώνες για:
  • Ενιαίο, δημόσιο φορέα ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών, που θα λειτουργεί με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των νησιών και γενικότερα του λαού μας και όχι το κέρδος των εφοπλιστών.
  • Πλοία σύγχρονα και ασφαλή, αξιοποιώντας και τη διεύρυνση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας, που θα υπηρετεί πρώτα και κύρια τις κοινωνικές ανάγκες, για θαλάσσιες μεταφορές, με διασφάλιση της δουλειάς των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα (ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, συνδικαλιστική οργάνωση) και βελτίωση - κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους. Όχι στην άρση του καμποτάζ.
  • Απρόσκοπτη και τακτική σύνδεση (ακτοπλοϊκή και αεροπορική) των νησιών μας μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Ουσιαστική μείωση των ναύλων μεταφοράς επιβατών - οχημάτων - εμπορευμάτων, χωρίς η μείωση να αντισταθμιστεί με επιδοτήσεις ή με άλλους τρόπους στον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση των φόρων στα αεροδρόμια και λιμάνια.
  • Δωρεάν εισιτήρια για τους ανέργους, ειδικές τιμές για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχοι, ΝΑΤ, πολύτεκνοι, φοιτητές, φαντάροι, ΑΜΕΑ).
  • Βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων των νησιών - με ευθύνη του κράτους - που σήμερα είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.
  • Καμία παραχώρηση λιμανιών, αεροδρομίων, μαρίνων, νησιών, βραχονησίδων σε ιδιώτες.
  • Κατάργηση των νόμων για την ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης. Άμεση, έκτακτη χρηματοδότηση για τις ανάγκες των ΑΕΝ, επαναφορά της σίτισης, της κάρτας μειωμένου εισιτηρίου (πάσο) των σπουδαστών και εξασφάλιση της ναυτολόγησης για τα εκπαιδευτικά ταξίδια. Βελτίωση των όρων εκπαίδευσης των ναυτικών ΕΠΑΛ, κάλυψη όλων των υλικοτεχνικών υποδομών.
  • Πάλη για ένα ενιαίο δημόσιο φορέα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, ο οποίος θα στηρίζει και θα συνεργάζεται με τους αντίστοιχους φορείς στις μεταφορές, στην ενέργεια, στη μεταποίηση. Για να εξασφαλιστεί η πλήρης σταθερή εργασία, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία των εργαζομένων, η κάλυψη των αυξανόμενων λαϊκών αναγκών, με κεντρικά σχεδιασμένη χρησιμοποίηση και ανάπτυξη των σημερινών υποδομών των ναυπηγείων».
  •  
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: