Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΑΥΓΗ

Μίζες; Δωρεές; Ενισχύσεις;
Όπως και να τις πεις κάποιος δίνει με σκοπό να πάρει...

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο από το "Lenin Reloaded"  και θα καταλάβετε...

Ποσά δωρεών του George Soros σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. Θυμίζουμε ότι το Bard College είναι η "στέγη" του Ινστιτούτου Levy. Επισημαίνουμε επίσης την προσοχή στο τρίτο κατά σειρά ευεργεσίας πανεπιστημιακό ινστιτούτο.


Levy Economics Institute of Bard College Publications: The Mind of Wall Street, by Leon Levy:
"Like his peers George Soros and Warren Buffett, Levy takes a long and broad view of the rhythms of the markets and the economy."
 
Levy Economics Institute of Bard College Scholars:  "Research Associate Daniel Karpowitz. [...] In 2003, Karpowitz received a Soros Justice Fellowship..."
 
Levy Economics Institute of Bard College Policy Note: "Επαναπροσδιορίζοντας την αλλαγή στην εποχή του παρασιτικού καπιταλισμού" (του Χ. Πολυχρονίου):
"Άτομα όπως ο Τζόζεφ Στίγκλιτς και ο Τζορτζ Σόρος έχουν συμβάλει σημαντικά στη δημόσια συζήτηση αναφορικά με τη συγκρότηση μιας νέας παγκόσμιας χρηματοοικονομικής αρχιτεκτονικής (δείτε Stiglitz 2010 και Soros 2011). Δεν θα αναφερθώ στα σχέδια που έχουν παρουσιάσει επειδή θέλω να επεκταθεί ο διάλογος πέρα από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της νέας παγκόσμιας χρηματοοικονομικής τάξης πραγμάτων και να μεταφερθεί σε πιο άμεσο επίπεδο εφαρμογής. Ο επανασχεδιασμός του χρηματιστικού καπιταλισμού είναι ένα τεράστιο πρότζεκτ, το οποίο μπορεί να πάρει πολλά χρόνια και να χρειαστεί περισσότερες κρίσεις προτού φθάσουμε στο στάδιο υλοποίησης."
 
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις του με την χρηματοδότηση από τον George Soros:


Ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να μιλήσει σε πάνελ στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Κολούμπια [#3 στις δωρεές Soros] ως αντίπαλο δέος του Τόμας Φέργκιουσον, από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, θεωρητικό του ΙΝΕΤ (Institute for New Economic Thinking), του «think tank» που δημιούργησε ο Τζορτζ Σόρος το 2009. Δηλαδή, απέναντι στο νέο που έρχεται σε Ελλάδα και Ευρώπη- κι' αυτό, είτε το θέλουν, είτε όχι, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ- έφεραν τον θεωρητικό τους, του οποίου το ταξίδι από τη Μασαχουσέτη στη Νέα Υόρκη, πιθανόν να χρηματοδότησε ο Τζορτζ Σόρος -υπάλληλός του είναι άλλωστε. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν αρκετοί - άλλωστε αυτή είναι η πρακτική των πανεπιστημίων των ΗΠΑ, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Κύριοι χορηγοί ήταν το Levy Economics Institute of Bard College, το INET (λόγω του διευθυντή των ερευνητικών του προγραμμάτων Τ. Φέργκιουσον που συμμετείχε στο πάνελ) το πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Richard Paul Richman Center [του ίδιου πανεπιστημίου] και το COUHA. Ακόμα χορηγοί ήταν ο σύλλογος των Ελλήνων του πανεπιστημίου Κολούμπια, ο φοιτητικός συνασπισμός για τα δικαιώματα των εργαζομένων των εργατών κ.ά.
 
Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν "το αντίπαλο δέος" του ΙΝΕΤ που έτρεμαν "οι υπάλληλοι" του George Soros, για αυτό και η εκδήλωση στην οποία συμμετείχε χρηματοδοτήθηκε, σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, από το INET του George Soros [παραδοχή του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ πλέον], από το Levy Institute του George Soros (βλ. εδώ, εδώ και εδώ) και από το Columbia University, που επίσης προτιμά ο George Soros, όπως φαίνεται απ' τον πιο πάνω πίνακα για το πού βάζει τα λεφτά του. Α ναι, η επίσκεψη χρηματοδοτήθηκε ακόμα από το COUHA και τον σύλλογο των Ελλήνων του πανεπιστημίου Κολούμπια (πλήρωσαν τα νερά), μόνο που το CUHA, και όχι COUHA, είναι ο σύλλογος των Ελλήνων του Πανεπιστημίου Κολούμπια.
 
Αλλά γιατί είναι επείγον, φλέγον, καυτό να πει το ΚΚΕ όλη την αλήθεια για τις απολύσεις στον Ριζοσπάστη;
 
Για αυτό:
 
Η ΑΥΓΗ
Μέτωπο για την αλλαγή πορείας της χώρας
 
Σίμος Χ.
9/3/2013
Στην ανάγκη συγκρότησης ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο και θα χαράξει μια διαφορετική πορεία, συνέτειναν οι εισηγήσεις των πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ όσο και στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια των πρωινών συζητήσεων της πρώτης μέρας της διημερίδας με θέμα “Έξοδος από την κρίση: Η πρόκληση της εναλλακτικής πορείας”, η οποία διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής και το Levy Economics Institute του Βard College, στον πολυχώρο “Αθηναΐδα”. Στις βασικές προϋποθέσεις για τη συγκρότηση αυτού του μετώπου αναφέρθηκε ιδιαίτερα ο Δ' Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Γιάννης Δραγασάκης, στην πρώτη μέρα της διημερίδας.
 
Διημερίδα του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την έξοδο από την κρίση
 
Από την πλευρά του ΙΝΕΡΠΟΣΤ, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Γεράσιμος Αρσένης, τόνισε πως είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός “αρραγούς μετώπου”, το οποίο θα δώσει σκληρή μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα. Ο πρόεδρος του Levy Institute, Δημήτρης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα. Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, μια διαδικασία που θα είναι δύσκολη, αλλά θα έχει πιθανότητες επιτυχίας, ενώ επέκρινε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, για την πρότασή του να συνταγματοποιηθεί ο περιορισμός των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Εξάλλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως η Αριστερά οφείλει να επιδιώξει κοινωνικές συμμαχίες στο ευρωπαϊκό επίπεδο και να προασπίσει τη δημοκρατία, η οποία τίθεται υπό αίρεση από τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού. Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε η Ισπανίδα γραμματέας της Διεθνούς των Σοσιαλιστικών Νεολαιών, Μπεατρίς Ταλεγκόν, η οποία τόνισε, μεταξύ άλλων, πως οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές θα έπρεπε να “κάνουν κωλοδάχτυλο” στη Μέρκελ και τον Σαρκοζί!
 
Γ. Δραγασάκης: Τρεις κοινοί τόποι του μετώπου
 
Για την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός "ευρέος κοινωνικού και πολιτικού μετώπου" που θα απαντήσει στην "επείγουσα ανάγκη για αλλαγή πορείας σε ρήξη με τη στρατηγική των μνημονίων και εφαρμογή μιας νέας πολιτικής", μίλησε ο Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να στηρίζεται σε τρεις "κοινούς τόπους". Πρώτον, στην "υπεράσπιση και διεύρυνση της δημοκρατίας". Δεύτερον, στην εφαρμογή προγράμματος "άμεσης αναστροφής της καταστροφικής πορείας", σχέδιο ανόρθωσης της κοινωνίας, μετασχηματισμού του κράτους και ανασυγκρότησης της οικονομίας. Τρίτος “κοινός τόπος”, ο διάλογος για το περιεχόμενο ενός νέου υποδείγματος, οικονομικού, κοινωνικού και αξιακού, που θα αποτελέσει τη μακροπρόθεσμη και βιώσιμη απάντηση στην κρίση.
 
Γ. Αρσένης: Να αποβάλουμε τον φόβο
 
Την ανάπτυξη συμμαχιών στην Ευρώπη και τη δημιουργία “αρραγούς κοινωνικού μετώπου, αποφασισμένου να δώσει τη μάχη για μια καλύτερη πατρίδα”, θέτει ως στόχο για την αντιμετώπιση της κρίσης ο πρόεδρος του ΙΝΕΡΠΟΣΤ, Γεράσιμος Αρσένης. "Για μας η εξίσωση λύνεται με αύξηση της παραγωγής και στήριξη του κοινωνικού κράτους", είπε και τόνισε ότι βασική προϋπόθεση είναι «να αποβάλουμε το φοβικό σύνδρομο που έχει μπει στο πετσί μας απο τη θεραπεία σοκ στην οποία έχουμε υποβληθεί από τη μνημονιακή προπαγάνδα”.
 
Δ. Παπαδημητρίου: Νέο σχέδιο Μάρσαλ
 
Την ανάγκη «επιθετικής αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου» προκειμένου να δοθεί νέα ώθηση στην ανάπτυξη, επεσήμανε ο πρόεδρος του Levy Economics Institute, Δημήτρης Παπαδημητρίου, υπογραμμίζοντας ότι μόνο ένα σχέδιο τύπου Μάρσαλ, ύψους 40-50 δισ. ευρώ μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την ύφεση.
 
Μπ. Ταλεγκόν: Αναγκαία η συμμαχία των χωρών του Νότου
 
“Η συμμαχία του Νότου ειναι αναγκαία και δεν είναι δυνατόν να χορεύουμε με τον καπιταλισμό”, τόνισε η Μπεατρίς Ταλεγκόν. Και πρόσθεσε: “Ο Παπανδρέου, ο Θαπατέρο και ο Σόκρατες θα έπρεπε να κάνουν κωλοδάχτυλο στη Μέρκελ και τον Σαρκοζί”.
 
Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Εφικτή η αναδιαπραγμάτευση
 
“Είναι αναγκαία μια νέα διαπραγμάτευση για τη χώρα, η οποία είναι εφικτή, αλλά όχι εύκολη”, τόνισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Επιπλέον, τόνισε πως χρειάζεται μια “νέα στρατηγική για την Ευρώπη, η οποία θα αμφισβητεί το δόγμα της ανταγωνιστικότητας, το οποίο, όπως αποδεικνύεται, οδηγεί στη βαλκανιοποίηση της Νότιας Ευρώπης. Τέλος, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου επέκρινε τον Ευ. Βενιζέλο ως προς την εξαγγελία του για συνταγματοποίηση του περιορισμού των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, πράγμα που δεν έχει ζητηθεί από τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες.
 
Ευ. Τσακαλώτος: Η δημοκρατία εναντίον του καπιταλισμού
 
“Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της τις πολυεθνικές, τις χρηματαγορές, τις off shore ή το οικολογικό πρόβλημα” τόνισε ο Ευ. Τσακαλώτος. Επιπλέον, τόνισε πως η Αριστερά πρέπει να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και να επιδιώξει κοινωνικές συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου δεύτερο αφιέρωμα στην διημερίδα, που περιλαμβάνει αναφορές και στην ομιλία του Γιάννη Βαρουφάκη και του Ντ. Ρόντρικ (Harvard).
 
Τέλος, η Αυγή δημοσίευσε, πάλι στις 10 Μαρτίου (εχθές δηλαδή) και ολόκληρη την ομιλία του προέδρου του Levy Institute Δ. Παπαδημητρίου, εννοείται χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με χρηματοδότηση απ' αυτό (λίγο μόνο, νταξ, τι να κάνει, να πει όχι στις προσκλήσεις των Σορο-υπαλλήλων ή να φανεί γάιδαρος και να μη τις ανταποδώσει;), αφού είναι το "αντίπαλο δέος" είπαμε, των ίδιων αυτών Σορο-υπαλλήλων. Αμέ!
 
Γι αυτό λοιπόν σας λέω, να πει τώρα όλη την αλήθεια το ΚΚΕ για τις απολύσεις. Τώρα να βγάλει καυτά άρθρα ο Νευροσπάστης! Τώρα να κινητοποιηθεί η ακομμάτιστη και ουδέτερη ηγεσία της ΕΣΗΕΑ για να καταδικάσει τον εξευτελισμό των αρχών του σοσιαλισμού! O, say, can you see, by the dawn's early light...
 
 
leninreloaded.blogspot.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: