Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΙΚΕΑ - ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και ... τα σταράτα λόγια...

 
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε.) σε σχετική ανακοίνωση της για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΙΚΕΑ (22/11/2012) αναφέρει, δίνοντας μεγάλη έμφαση σε αυτό, ότι: "(...) ο αγώνας των εργαζομένων στα ΙΚΕΑ είναι ένας νόμιμος και δίκαιος αγώνας.(...)". Και τονίζει, θέλοντας να πείσει, ότι ο αγώνας ... "Συνεχίζεται"...
 
Είναι η ίδια Ομοσπονδία που την πρώτη ημέρα (Τρίτη 20/11/2012), κατά την οποία οι εργαζόμενοι βγήκαν έξω κάνοντας στάση εργασίας, ανακοίνωνε ότι "οι εργαζόμενοι  πρέπει να υπερασπισθούν τα δικαιώματά τους με νόμιμα μέσα". Εδώ, σημειώστε πως ενώ οι εργαζόμενοι έβγαιναν έξω, ορισμένα μέλη του επιχειρησιακού τους Σωματείου προσπαθούσαν να τους βάλουν μέσα λέγοντας πως "αυτό που κάνουν είναι παράνομο", ¨δεν έχουμε ειδοποιήσει την διοίκηση" και άλλα ωραία.
 
Είναι η ίδια Ομοσπονδία η οποία σε Δελτίο Τύπου που είχε βγάλει για τα "ψέματα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ" στις 20/04/2012 έλεγε:


" (...) Καλά θα κάνουν να διαβάζουν και να αναπαράγουν ολόκληρη την ανακοίνωση της ΟΙΥΕ, στην οποία σαφώς και κατηγορηματικώς διατυπώνεται η ξεκάθαρη θέση ότι δεν διαπραγματευόμαστε μειώσεις μισθών και καλούμε σωματεία και εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας (...)."
 
Και στις 26/07/2012 έβαζε την υπογραφή της για μειώσεις που ξεκινούν από 6,7% (κατά δήλωση της)...

 
 
 
Βέβαια, είναι γνωστό ότι δεν είχε καμία εξουσιοδότηση από κανένα σωματείο από την ΑΤΤΙΚΗ ή την υπόλοιπη Ελλάδα όπως ισχυριζόταν, εκτός των Εργοδοτικών Επιχ. Σωματείων, να υπογράψει μείωση μισθών. Το μόνο σωματείο που συμφώνησε για μείωση μισθών στη σύσκεψη των σωματείων της Αττικής ήταν το επιχειρησιακό σωματείο του ΙΚΕΑ. (ανακοίνωση ΠΑΜΕ Εμπορίου-Υπηρεσιών 30/07/2012).
 
Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι:
όταν η Ο.Ι.Υ.Ε λέει "δεν διαπραγματευόμαστε μειώσεις", σημαίνει ότι συμφωνεί για μειώσεις.
Αναρωτιόμαστε, τι να σημαίνει όταν λέει ο... "αγώνας συνεχίζεται"...
 
Aristeri Poria
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: