Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Οι επικεφαλής των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου:

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Διατέλεσε βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ από το 1985 έως το 1996 και ευρωβουλευτής από το 1996 έως το 2004. Γεννημένος το 1940, σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Λούβεν του Βελγίου οικονομικές επιστήμες και υπήρξε μέλος της Γραμματείας των Αντιδικτατορικών Επιτροπών του Εξωτερικού.






ΛΕΣΒΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗΣ, Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου

Δάσκαλος, Συνδικαλιστής ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Κατάγεται από την Αγιάσο. Επί σειρά ετών Γραμματέας της Ν.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ και Διευθυντής της εφημερίδας "Νέο ΕΜΠΡΟΣ". Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος Αγιάσου και συνδικαλιστής στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης -εκλεγμένος στα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Πειραιά, καθώς και αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ το 2004, το 2007 και το 2009.



Δείτε τους Υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Λέσβου και τους Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Λήμνου - Αγ. Ευστρατίου


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, Υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου

Σπούδασε μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος στο Πολυτεχνείο Μονάχου. Δήμαρχος Πολιχνίτου (1982 και 1990). Επί 16 χρόνια εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος επικεφαλής της Ν.Α.Σ. Εκλέχτηκε δύο φορές μέλος της αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε.



Διαβάστε την συνέντευξη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ στην εφημ. "Εμπρός"

Δείτε: Το ψηφοδέλτιο για το Δήμο Λέσβου

ΛΗΜΝΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΝΑΚΟΣ, Υποψήφιος Δήμαρχος Λήμνου

Ο Δημήτρης Πινάκος από τα πιο νέα πρόσωπα στο χώρο της αυτοδιοίκησης στη Λήμνο, είναι 34 χρονών, γιος του Κώστα Πινάκου, που διατέλεσε επί δύο τετραετίες, πρόεδρος της κοινότητας Κάσπακα. Είναι συνδικαλιστής, μέλος του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του παραρτήματος Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και μέλος της διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων, και έχει διατελέσει και Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.


Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο Λήμνου


ΣΑΜΟΣ - ΙΚΑΡΙΑ - ΦΟΥΡΝΟΙ


ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣ, Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σάμου


Γεννήθηκε το 1966 στο Καρλόβασι. Εργαζόμενος (νοσηλευτής) στο Νοσοκομείο Σάμου, συνδικαλιστής, στέλεχος του ΚΚΕ και της Γραμματείας Σάμου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Είναι πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ (δημόσιοι υπάλληλοι) και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου. Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Τσερκεζίδου (νοσηλεύτρια) και πατέρας 3 αγοριών.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΗΣ, Υποψήφιος Δήμαρχος Σάμου

Ιδιώτης γιατρός – γαστρεντερολόγος είναι μέχρι σήμερα ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας και νομαρχιακός σύμβουλος. Γεννήθηκε στο Πυθαγόρειο το 1952. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Πυθαγορείου και είναι πρόεδρος του Συλλόγου Μυτιληνιών «ΦΟΙΝΙΚΑΣ». Έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σάμου και για έξι χρόνια αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου. Είναι, για πολλά χρόνια μέλος, του Συμβουλίου της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Αργυρώ Στεφανάκη και πατέρας δύο παιδιών που είναι φοιτητές.



ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ, Υποψήφιος Δήμαρχος Ικαρίας
Δήμαρχος στο Δήμο Ευδήλου τα τελευταία 12 χρονιά, έχει διατελέσει στο παρελθόν Νομαρχιακός σύμβουλος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Σάμου και του Συνδικάτου οικοδόμων Ικαρίας.


Δείτε: Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στον Δήμο Ικαρίας




ΝΙΚΟΣ ΦΛΥΤΖΑΝΗΣ, Υποψήφιος Δήμαρχος Φούρνων

Είναι ναυτεργάτης, συμμετέχει στην Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση από το 1975 και είναι μέλος του ΠΑΜΕ ναυτεργατών. Έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση στον χώρο του.

Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στον Δήμο Φούρνων





ΧΙΟΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΦΟΣ, Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Μέλος της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ, νομαρχιακός σύμβουλος Χίου, συνταξιούχος του ΟΤΕ.

Δείτε τους Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Χίου






ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ, Υποψήφιος Δήμαρχος Χίου
Γεννήθηκε στη Χίο το 1961. Τελείωσε τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία το 1981 και την ομώνυμη διετή μετεκπαίδευση το 1992. Υπηρετεί ως δάσκαλος, διευθυντής της Αστικής Σχολής - 11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου. Είναι συνεργάτης του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών. Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί στα θεωρητικά περιοδικά "Θέματα Παιδείας", στην "Κομμουνιστική Επιθεώρηση" (ΚΟΜΕΠ), στα "Εκπαιδευτικά" στο χιακό πολιτιστικό περιοδικό "Στίγμα". Επί σειρά ετών είναι μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και αντιπρόσωπος στη Γ.Σ. της ΔΟΕ. Είναι επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Δ. Ομηρούπολης και μέλος της Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ.




...


Δεν υπάρχουν σχόλια: