Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ

Τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων, που εκφράστηκε με την παραπομπή σε δίκη κατόπιν εισαγγελικής εντολής τριών μαθητών του 4ου Ενιαίου Λυκείου Ιωαννίνων, που συμμετείχαν στις μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών του 2007, κατάγγειλε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η ΚΝΕ στα Γιάννενα.

Ο Δημήτρης Καλύβας, μέλος του ΝΣ Ιωαννίνων της ΚΝΕ, κάλεσε τη νεολαία και το λαό να καταδικάσει τα αλλεπάλληλα κρούσματα τρομοκράτησης ενάντια στους μαθητές που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μόρφωση.
«Τους σέρνουν στα δικαστήρια - σημείωσε - βασιζόμενοι στην απαράδεκτη "πράξη νομοθετικού περιεχομένου". Απέναντί τους στήνεται ένας καλά οργανωμένος μηχανισμός από τις κυβερνήσεις εναλλάξ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η ύπαρξη και αξιοποίηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που φέρει τις υπογραφές υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι τα φαινόμενα αυτά δεν είναι μεμονωμένα και περιστασιακά, αλλά υλοποιούνται με συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Το στέλεχος της ΚΝΕ ξεκαθάρισε ότι οι τρομοκρατικές πρακτικές δε θα περάσουν, πως θα τις σταματήσει δυναμώνοντας τους αγώνες του ενάντια στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική το εργατικό λαϊκό κίνημα. Επισήμανε την ανάγκη η νεολαία, και ιδιαίτερα οι απόφοιτοι που έχουν βιώσει αυτές τις πρακτικές τρομοκράτησης στα σχολειά, να δώσουν αγωνιστική απάντηση μέσα και από τις βουλευτικές εκλογές, αποδυναμώνοντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενισχύοντας ταυτόχρονα το ΚΚΕ.

....

Δεν υπάρχουν σχόλια: