Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπατε χθες, ότι οι βιομήχανοι έχουν επιλέξει το ΠΑΣΟΚ. Μπορείτε να μας δώστε μια εξήγηση, να το διευκρινίσετε τι εννοείτε μ' αυτό;

Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: (...) Από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκε η Νέα Δημοκρατία μέχρι σήμερα κάνανε συνεχείς παρεμβάσεις.
Ξέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα έπαιρνε μέτρα υπέρ τους, αλλά θέλανε επιτάχυνση. Τι φοβούνται αυτοί; Φοβούνται την παρέμβαση του λαϊκού κινήματος. Σου λέει τώρα έχουμε εκλογές, τώρα θα κάνουν πίσω στα μέτρα. Έφτασαν σε ένα σημείο και βλέπουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει φθαρεί και σου λέει, θέλουμε τώρα μια κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά μας, να κερδίσει χρόνο.
Λοιπόν, όλες οι τοποθετήσεις, πάρτε κατ' αρχήν τις συναντήσεις που είχε ο κ. Παπανδρέου με τις συνδικαλιστικές Ενώσεις των Βιομηχάνων, είπαν ότι συμφωνούν. Τι ζητάνε; Γρηγοράδα, γρήγορα να μην υπάρχει χαμένος χρόνος.
Έκανε συνάντηση προχθές με πέντε Επιμελητήρια: το Ελληνογαλλικό, το Ελληνοϊταλικό, το Ελληνοαμερικάνικο, το Ελληνογερμανικό. Τι είπαν οι άνθρωποι; Συμφωνούμε, έχουμε - λέει - και κάτι συμπληρωματικά. Ε, βέβαια πάντα ο οικονομικός παράγοντας θέλει να συμπληρώνει και να ασκεί πίεση πάνω στο πολιτικό του προσωπικό. (...) Σου λέει, η Σοσιαλδημοκρατία είναι σε όλη την Ευρώπη, μαγείρεψε τα μυαλά ενός σημαντικού μέρους των εργαζομένων.


Υπάρχει όμως μια διαφορά εδώ στην Ελλάδα. Σε αρκετές χώρες της Ευρώπης το Εργατικό Κίνημα, είχε βάλει νερό στο κρασί του και υπήρχαν κομμουνιστικά και διάφορα «ανανεωτικά κόμματα», τα οποία έχουν βάλει ακόμα περισσότερο νερό στο κρασί τους και έτσι η Σοσιαλδημοκρατία μπόρεσε να δουλέψει καλύτερα.

Εδώ είτε είναι η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, είτε είναι το ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν πρόκειται να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.


Αλλά πρέπει να έχουν γίνει διεργασίες θετικές και στην ψήφο. Εμείς τη δουλειά μας θα την κάνουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την κάνουμε. Κάθε μέρα γινόμαστε πιο έμπειροι.

.




Δεν υπάρχουν σχόλια: