Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ "ΔΕΞΙΟΙ" ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Το έριξαν στις προσευχές και τις ευλογίες των μητροπολιτών. Και οι δύο προσπαθούν να επωφεληθούν από το «πελατολόγιο» των εκκλησιών. Αλήθεια όταν κάποιος ταγός της εκκλησίας στηρίζει κάποιον υποψήφιο, δεν δικαιούμαστε να πιστεύουμε ότι το κάνει είτε διότι τον θεωρεί ως καταλληλότερη επιλογή για το ποίμνιό του, είτε προσδοκά «εξυπηρέτηση» μετά τις εκλογές. Ίσως αναγνώριση κάποιου… χρυσόβουλου...

Διαβάζοντας ένα σχετικό άρθρο στο "Βήμα" έμαθα ότι το περασμένο Σάββατο λοιπόν ο Καραμανλής συνοδευόμενος από τη σύζυγό του (αλήθεια ποτέ δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει στις δαπάνες της κάθε κυβέρνησης να μπαίνουν και τα έξοδα «παραστάσεως» των συζύγων πρωθυπουργών και υπουργών), πήγε να προσκυνήσει στον μητροπολιτικό ναό του Άγιου Ανδρέα στην Πάτρα.
Το προσκύνημα αυτό συνέπεσε με τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 45 ετών από τότε που επιστράφηκε το ιερό λείψανο του Αγ. Ανδρέα (από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία) στην Πάτρα.

Σε άλλο νομό, αυτόν της Λακωνίας, ο Καρατζαφέρης επισκεπτόταν τον Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας Ευστάθιο. Ο εν λόγω Μητροπολίτης έκανε την σχετική διαφήμισή λέγοντας: «είναι άνθρωπος της Εκκλησίας (σ.σ. ο Καρατζαφύρερ) και έχει μέσα του τον Χριστό και την Ελλάδα…. Για μένα αυτό λέει πολλά και πιστεύω ότι λέγει και για όλη την Ελλάδα».


Συμπεράσματα δικά σας…

Aristeri Poria

Δεν υπάρχουν σχόλια: