Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

ΣΑΜΟΣ: ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Με δυναμική παρέμβαση τους, μέλη του Π.Α.ΜΕ., της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη, της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου και της Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες απέτρεψαν την επιβίβαση μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων στο πλοίο "Θεόφιλος".

Συγκεκριμένα, το απόγευμα, αστυνομικές δυνάμεις του νησιού έβαλαν σε λεωφορείο περίπου 60 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, που βρίσκονταν στο Κέντρο Κράτησης στο Βαθύ. Ανάμεσά τους τέσσερις ανήλικοι (13, 14 και 16 χρόνων) αλλά και τραυματίες. Κατά πληροφορίες, για να τους καθησυχάσουν, τούς είχαν πει ότι θα τους μεταφέρουν στην Αθήνα όπου τάχα θα τους απελευθέρωναν.

Στις 19.20 χθες βράδυ, όταν το πλοίο "Θεόφιλος", το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο που συνδέει τη Σάμο με τη Β. Ελλάδα, προσέγγισε στο λιμάνι Βαθέος, τα μέλη των οργανώσεων είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στον καταπέλτη και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των λαθρομεταναστών, κατάφεραν τελικά να αποτρέψουν τη μεταφορά των μεταναστών σε άλλο κέντρο Υποδοχής.

φώτο από http://giannissouidos.wordpress.com

Στην αρχή υπήρξε αρκετή ένταση, όμως στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν και το πλοίο έπειτα από μιάμιση ώρα καθυστέρηση, συνέχισε το ταξίδι του και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης Σάμου.

"Θα αποτρέπουμε κάθε τέτοια ενέργεια που θίγει την ανθρώπινη προσωπικότητα και στέλνει αυτούς τους εξουθενωμένους ανθρώπους πίσω στην κόλαση του πολέμου", έλεγαν τα μέλη των οργανώσεων.



....

Δεν υπάρχουν σχόλια: