Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Εχθρική η πολιτική της κυβέρνησης για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους - Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

"Η δραστική μείωση των τιμών στο γάλα και η απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας να ανοίξει η παρέμβαση στο βούτυρο και στο γάλα σε σκόνη, άνοιξε την “όρεξη” στο καρτέλ για νέα επίθεση. Εν όψει του Πάσχα η τιμή στα αμνοερίφια διαμορφώνεται από τους μεγαλεμπόρους στα 4,5 ευρώ ανά κιλό, όταν το κόστος είναι 7,00 ευρώ ανά κιλό. Οι κτηνοτρόφοι ζουν στην αβεβαιότητα και με τις παράνομες ελληνοποιήσεις", σημειώνει το Κ.Κ.Ε. και ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Συγκεκριμένα ζητά να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, να ορισθούν κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, να προστατευτεί η εγχώρια παραγωγή από τις εισαγωγές και τις παράνομες ελληνοποιήσεις, να καταργηθεί το Φ.Π.Α., τα ποιοτικά παρακρατήματα και η διαφοροποίηση (μείωση των επιδοτήσεων για τους παραγωγούς που εισπράττουν πάνω από 5.000 ευρώ).

Ο Στ. Σκοπελίτης, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι αλλά και στις κυβερνητικές εξαγγελίες, είπε ότι πρόκειται για μέτρα-κοροϊδία. Διότι αφενός δεν πρόκειται να βάλουν φραγμό στις αθρόες εισαγωγές και στις παράνομες ελληνοποιήσεις κτηνοτροφικών προϊόντων, αφού παρόμοια μέτρα είχαν εφαρμοσθεί και προ διετίας χωρίς να έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα και αφετέρου γιατί στα μέτρα που ανακοινώθηκαν δε γίνεται αναφορά σε εκείνα που ταλανίζουν το μικρομεσαίο κτηνοτρόφο, δηλαδή στις τιμές που πουλά το γάλα και το κρέας και στην ακρίβεια των ζωοτροφών και των λοιπών εφοδίων.

Και συνέχισε ο κ. Σκοπελίτης: «Καμμιά αναφορά για εγγυημένες κατώτερες τιμές σ’ αυτά τα προϊόντα, ούτε βέβαια για επιδότηση των ζωοτροφών που ζητά το συνεπές αγροτικό κίνημα με επικεφαλής την ΠΑΣΥ, μέλος της οποίας είναι η ΣΕΑ. Καταγγέλλω την πολιτική αυτή του υπουργείου και της κυβέρνησης ως πολιτική εμπαιγμού των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων μας, τους οποίους και καλώ να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτηση που τους διακατέχει, σε θέληση και αγώνα για την ανατροπή της και για μια άλλη πολιτική, που όχι μόνο θα προστατέψει το εισόδημά τους, αλλά και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας μας και στην αναζωογόνηση της υπαίθρου.Και μια τέτοια πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι αυτό γίνεται ακόμα πιο καθαρό σήμερα, που, ενώ τα κράτη μέλη της διαθέτουν εκατομμύρια και δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίζουν τους τραπεζίτες, αρνούνται να πάρουν μέτρα για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής», κατέληξε ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε.

πηγή: empros

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: