Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

«Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε, όπως συμβαίνει συνήθως, ξεχωριστή συγκέντρωση». (Το ρεπορτάζ απ΄ τα Αιολικά Νέα)

Σχόλιο: Το Σάββατο που πέρασε, συνεδρίαζε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Εκεί ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος του Αγρινίου της ΑΔΕΔΥ, ζήτησε οικονομική ενίσχυση απ΄ την ΑΔΕΔΥ ώστε να μπορούν να οργανώνουν ξεχωριστές (απ΄ το ΠΑΜΕ) συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο, επειδή και στο Αγρίνιο στο Εργατικό Κέντρο πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Μάρτυς μας η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ που ήταν εκεί.

«Η μεγαλύτερη και με διαφορά από τις άλλες συγκέντρωση ήταν αυτή που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Σαπφούς και η οποία ξεκίνησε στις 11 το πρωί». (Του Νίκου Μαναβή στο ΕΜΠΡΟΣ)

Σχόλιο: Επιτέλους. Ένας δημοσιογράφος που ξέρει να μετρά. Ή που δε διστάζει να γράψει αυτό που βλέπει.

«… εξ αιτίας της παρέμβασης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ δεν έφυγε από το λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο «Νήσος Χίος» της Hellenic Seaways, το πρωί της Πέμπτης. Επίσης με δική του πρωτοβουλία (σ.σ. του ΠΑΜΕ ) έκλεισαν τα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται στο κέντρο της Μυτιλήνης». (Απ΄ το ίδιο ρεπορτάζ του ΕΜΠΡΟΣ)

Σχόλιο: Κι όσο δυναμώνει το ΠΑΜΕ, τόσο περισσότερο θα εξαλείφεται ο φόβος των εργαζομένων και τόσο περισσότερο η απεργοσπασία θα ξαναγίνεται … ντροπή.

«Συσπειρωμένοι στα ταξικά τους Συνδικάτα, οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης αποσπούν σημαντικές κατακτήσεις στη μάχη των Συμβάσεων (…) από 7,6% μέχρι 9,7% η ποσοστιαία αύξηση(…) το μεροκάματο φτάνει μέχρι και τα 85 ευρώ (…) Οι εργάτες (…) συσπειρωμένοι στην εργατική τους οργάνωση(…) ενταγμένη στη δύναμη του ΠΑΜΕ (…) δέκα μέρες(…) αγώνα, καλά οργανωμένο και προγραμματισμένο μέσα από συλλογικές διαδικασίες (…) είχε ως αποτέλεσμα να αναγκάσει την εργοδοτική Ένωση σε οπισθοχώρηση και να αποδεχτεί τα δίκαια αιτήματά τους (…) ο κλάδος έχει κατακτήσει το 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο εδώ και χρόνια στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το οποίο πέρσι μετά από πολυήμερες κινητοποιήσεις επεκτάθηκε και στις επιχειρήσεις εκτός Ζώνης και όπως διαμήνυσαν οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού (…) οι μεταλλεργάτες συσπειρωμένοι στο ταξικό Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά έχουν αναγκάσει πάνω από 50 επιχειρήσεις του κλάδου να υπογράψουν». (Το ρεπορτάζ στο Ριζοσπάστη)

Σχόλιο: Να λοιπόν που όλα γίνονται … όταν αγωνίζεσαι μαζί με το ΠΑΜΕ και φυσικά χωριστά και όσο γίνεται πιο μακριά απ΄ τους πουλημένους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ!!!

«Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος από την επαναπροώθησή τους (σ.σ.: των μεταναστών) στη χώρα εκκίνησής τους. Η συντήρηση του φαινομένου νοθεύει όλες τις πλευρές της κοινωνίας. Ευθυγραμμίζονται οι μισθοί με αυτούς που παίρνουν οι λαθρομετανάστες, γυρνάνε από δω κι από κει, πολιτιστικά αποτελούν ένα βάρος και αρχίζει να περνάει το εμπόριο ναρκωτικών». (Από συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία)

Σχόλιο: Δεν λέμε ποιος είναι ο συνεντευξιαζόμενος, γιατί αυτό είναι το Quiz: Ποιος το είπε;
Α. Ο Καρατζαφέρης; Β. Ο Ψωμιάδης; Γ. Ο Πλεύρης; Δ. Ο Πάγκαλος;
Έτσι είναι αυτά. Ο αντικομμουνισμός κι ο ρατσισμός πάνε πάντα χέρι χέρι. Όχι με τον Καρατζαφέρη. Αλλά με τον Πάγκαλο του ΠΑΣΟΚ του
Γιώργου.

«Ο αριστερός ευρωπαϊσμός του ΣΥΝ είναι γερά "κλειδωμένος" σε όλες τις συνεδριακές μας αποφάσεις» (ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΝ από ΤΑ ΝΕΑ).
«Το σχέδιο προγράμματος που έχει εγκριθεί απ΄ τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κινείται σε καμμιά αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση» (Δ. Τσακνιάς, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος προγράμματος).

Σχόλιο: Αυτό λέμε κι εμείς. Οι αντιευρωπαϊκές φανφάρες σας κι οι απολογίες για τη ψήφιση του Μάαστριχτ, δε μπορούν να κρύψουν την ουσία της υποτακτικής ή και δογματικής συμφωνίας σας με την ΕΕ και τις εντολές της.


Από τη στήλη: "Από Τρίτη σε Τρίτη", Νέο Εμπρός

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: