Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΛΙΕΩΝ ΠΕΤΡΑΣ

Η δραματική έκκληση των Ψαράδων της Πέτρας "Άγιοι Απόστολοι" προς τον Περιφερειάρχη με την οποία ζητούσαν να μην ανανεωθεί η λειτουργία ιχθυοτροφείου στην περιοχή "Μπαλούτσος" του Σκαλοχωρίου προκάλεσε κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από άλλα Σωματεία Ψαράδων του νησιού.

Ήδη τα Σωματεία Σιγρίου, Σκάλας Συκαμιάς "Παναγιά Γοργόνα", Πλωμαρίου, Περάματος, Σκάλας Καλλονής "Αγία Άννα", απέστειλαν προς τον Περιφερειάρχη υπόμνημα συμπαράστασης στον αγώνα των ψαράδων της Πέτρας που έχει ως εξής:

"Το Σωματείο μας τάσσεται αλληλέγγυο στην αγωνία των συναδέλφων μας της Πέτρας που ζητούν την απομάκρυνση του ιχθυοτροφείου που βρίσκεται στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας (Μπαλούτσος).
Το νησί μας έχει αρνητικές εμπειρίες απ΄τη δραστηριότητα των ιχθυοκαλλιεργειών και δε θα επιθυμούσαμε να έχουμε ιχθυοτροφείο εκεί που δουλεύουμε. Για άλλη μια φορά ακόμα θα φωνάξουμε.
Η Λέσβος δεν έχει ανάγκη από ιχθυοτροφεία. Έχει ανάγκη να στηριχθεί η Αλιεία της γιατί είναι σημαντική η συμβολή της τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό και εθνικό επίπεδο".

....

Δεν υπάρχουν σχόλια: